Visa kurser.se som: Mobil

Tecken som stöd, intensivkurs, steg 3

SV Halland
Kursinformation
Varberg
16 timmar på 2 tillfällen
2019-06-24 09:00
620 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

En kurs för dig som är nyfiken på eller i behov av att använda tecken som stöd i din kommunikation. Oavsett nivå erbjuder kursen flertalet praktiska övningar så du på ett varierat och lättsamt sätt lär dig många nya tecken som du kan använda i ditt arbete eller i din vardag.

Anmäl dig senast 1 juni. Efter detta datum är det inte säkert vi kan ordna plats. Men gör en anmälan så hör vi av oss! Om du vill gå alla fyra kurserna har vi paketpris på 2200kr. Skriv i meddelandefältet att du vill gå alla kurser så ordnar vi detta. Du behöver då bara anmäla dig till EN av kurserna.

Målgrupp

Till alla som är intresserade av att förstärka språket med hjälp av tecken. Träffar du personer i din omgivning som är i behov av tecken? Kanske någon som har en funktionsvariation? Ett barn som håller på att lära sig läsa och skriva? Någon som håller på att lära sig svenska? Någon som pratar lite otydligt? Någon som har sen språkutveckling? Eller kanske är du bara nyfiken och tycker det skulle vara roligt att lära sig ett nytt språk?

Mål

Bygga upp alternativt utveckla ett ordförråd av vardagstecken inom områden såsom bokstäver siffror färger kläder hygien familj känslor mat m.m. Nå målet genom att teori blandas med praktiska och pedagogiska gruppövningar i form av spel sagor ramsor sånger avläsning teckenord och meningar.

Innehåll

Steg 3: Utöka ordförrådet av tecken för användning som ett naturligt kompletterande och förstärkning i kommunikationen. En viss erfarenhet samt ett måttligt teckenordförråd krävs.

Studiematerial

Block penna samt material framställt av kursledaren ingår i kursavgiften. Materialtips presenteras på kursen och lexikon finns möjlighet att köpa på plats.

Om kursledaren

Monika Callenberg har 25-årig erfarenhet som kursledare i teckenkommunikation – tecken som stöd samt teckenspråk. Monika har läst pedagogik och teckenspråk på högskolenivå. Monika har tidigare arbetat med barn med funktionsnedsättningar som använt tecken i sin kommunikation. Monika tycker om tanken med studiecirklar att alla tillsammans formar innehållet och lär genom glädje och gemenskap.

Veckodag: Måndag Tisdag
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Monika Callenberg
Lokal: Danska vägen 15

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tecken som stöd, intensivkurs, steg 3.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Tel: 077 440 00 33
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Tecken som stöd, intensivkurs, steg 3!