Kursbeskrivning

Kursbeskrivning
Detta blir en heldag dedikerad till smärta. Vi utforskar smärta från ett vetenskapligt perspektiv med en djupare förståelse för funktion, organisation och händelseförlopp. Vi undersöker olika definitioner av smärta och deras underliggande fysiologiska processer för ökad förståelsen för vad som skiljer dem åt.Utifrån denna grund kan vi sedan tala om upplevelsen av smärta och varför den naturligt skiljer sig från person till person. Vi utforskar medvetandeövningar ämnade att bjuda in nya perspektiv och insikter till upplevelsen av och relationen till smärta.
Teori varvat med praktiska övningar och samtal i en strömlinjeformad resa i grupp till en plats av utökad förståelse för smärta som inger hopp, kraft och egenmakt. Under denna dag hoppas jag kunna inspirera dig till ett fortsatt utforskande samt guida dig till upplevelser som du kan ta med dig för resten av ditt liv.
Målgrupp
Alla är välkomna att delta dock är denna dag främst utformad för dig som har begränsad teoretisk kunskap om smärtfysiologi och som själv har (eller lever med någon som har) kronisk smärta. Du vill få en bättre förståelse för smärta och vad kroppen vanligen behöver för att det som orsakar smärtan ska försvinna. Du är även intresserad av att utforska medvetandeövningar ämnade att ge fler perspektiv på smärtupplevelsen vilket i sig kan lindra och minska intensiteten. Dagens innehåll kommer att anpassas efter gruppens deltagare. Välkomna!Mål
När dagen är över och det är dags att bryta upp gruppen lämnar vi det som inte längre tjänar oss bakom oss och bjuder istället in livgivande förändring till våra liv. Stärkt med kunskap, erfarenheter, inspiration och motivation är målsättningen att varje deltagare ska känna sig trygg i sin egna förmåga att tolka och bemöta upplevelsen av smärta.Deltagaren har under dagen testat på olika övningar ämnade att stärka förmågan att förhålla sig till smärtupplevelsen samt att rikta uppmärksamheten till det som ger mer plats åt glädje, lugn och harmoni.
Innehåll
För att denna dag ska vara givande och tillgänglig kommer vi att fokusera på en grundläggande förståelse för den vanligaste formen av smärta. Den teoretiska informationen har anpassats till en publik som saknar tidigare fördjupad förståelse för smärtfysiologi.Tydliga riktlinjer för trygg och säker kommunikation tillåter oss att gemensamt dela erfarenheter inom gruppen vilket lockar fram utvecklande samtal och ögonöppnande insikter. Att bli medveten om hur vi lyssnar när andra pratar och också erfara hur det är att bli lyssnad på på detta sätt brukar så frön till djupa insikter som vi får glädje av i övriga livet.
Gruppen guidas under denna dag igenom teori och praktiska övningar kopplade till deltagarnas frågor. Övningarna innefattar rörelse, stillhet, samtal, tystnad och extero-/interoception. Varje deltagare deltar ödmjukt efter sin egna och gruppens förmåga. Kursledaren har och tar ansvaret för att leda gruppen genom denna dag.
Studiematerial
Det material som vi bedömer att du behöver för ett framgångsrikt deltagande kommer att finnas på plats.Gruppstorlek
Minsta gruppstorlek är sju deltagare med plats för fler.Om kursledaren
Sebastian Brander som är cirkelledare för denna kurs är utbildad Osteopat och möter smärta dagligen i sitt kliniska arbete. Därför har han god teoretisk och praktisk erfarenhet av vad som orsakar kroppslig smärta samt vad som vanligen krävs för att direkt lindra och förhoppningsvis på sikt helt upplösa orsaken bakom smärtupplevelsen.Sebastian har även fördjupat sig inom Mindfulness och har god erfarenhet av att tillsammans med sina klienter utforska medvetandeövningar ämnade att lindra upplevelsen av smärta. Detta är något som vanligen ger direkta mätbara resultat och något som Sebastian använder sig av regelbundet i kliniken.
Han har ett brinnande intresse för inre utforskande och självförverkligande samt pratar gladeligen mycket och länge om detta med vem helst som visar ett ömsesidigt intresse. Sebastian är certifierad Mindfulness-instruktör med en specialisering gentemot facilitering av diversifierade, jämställda, inkluderande och tillgängliga gruppsamtal.
Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:00
Lokal: Energigatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...
Highlights