Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Röst, balans och dans på distans

SV Halland
Kursinformation
Distans
12 timmar på 12 tillfällen
2020-09-17 14:00
200 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Dans aktiverar samt stimulerar balans och minne väcker känslor kräver omtanke och social interaktion. Dansens många lager av stimuli är överlägsen i sina positiva effekter och en lyckosam kombination av kultur och välbefinnande. Hela kursen sker digitalt genom mötesplattformen zoom länk till sidan får du i ett separat mail. och i kallelsen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som t.ex. har parkinson afasi fibromyalgi stroke eller nedsatt balans m.fl. Anhöriga är också välkomna!

Mål

Efter avslutad kurs har du förbättrat din rörlighet och balans. Men framförallt har du fått uppleva rörelseglädje och fått en fin samhörighet med de övriga i gruppen. Du har fått dansa olika dansstilar.

Innehåll

Varje lektion arbetar vi sittande och/eller stående. Rörelserna är anpassade för gruppens behov och möjlighet.

Vi arbetar med uppvärmning dansteknik och olika kombinationer. Vi blandar dansstilar; jazz modernt improvisation balett afrikansk dans tango flamenco och disco. Hela kursen sker digitalt genom mötesplattformen zoom länk till sidan får du i ett separat mail. och i kallelsen.

Om kursledaren

Kursen leds av Jenny Larsson och Catherine Ungberg. Jenny har en kandidatexamen i danspedagogik ifrån Danshögskolan-Stockholm och en master i dans ifrån University of Wisconsin-Milwaukee. Hon är också certifierad i Dans för Parkinson.

Förutom att undervisa i röst balans och rörelse hos Studieförbundet Vuxenskolan undervisar Jenny på Balettakademien i Göteborg. Hon är också verksam danskonstnär och skapar dansverk kortfilm dokumentärfilm samt driver konstnärsresidens och communityprojekt både i USA och i Sverige.

Catherine är utbildad danspedagog på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm har en lärarexamen i dans från Karlstad Universitet och utbildad i Dans för Parkinson enligt Brooklynmodellen. Catherine har vidareutbildat sig i dans på Dance New Amsterdam och Broadway Dance Center i New York. Genom att undervisa i dans får Catherine möjligheten att dela med sig av den glädje och kärlek som dansen väcker hos henne. Catherine tror på att det finns en dans lika mycket för alla som i alla.

I denna kurs lämnas inga rabatter

Veckodag: Torsdag
Tid: 14:00-15:00
Ledare: Catherine Ungberg
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Röst, balans och dans på distans.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Recensioner
Bli den första att recensera Röst, balans och dans på distans!

Liknande kurser