Nosework steg 1 och 2, hundkurs, doft Eucalyptus

SV Halland
Kursinformation
Tvååker
5 timmar på 5 tillfällen
2023-04-10 18:45
1 645 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

En kurs för både dig som vill börja med Nosework (steg 1) och för dig som gått steg 1 hos oss som vill fortsätta med steg 2. Innehåll anpassas efter er deltagare.
Nosework är en sport där vi använder hundens fantastiska nos. Noseworkens uppkomst grundar sig från början på hur bra tullhundarna mådde efter utfört jobb! Noseworken är därför byggt på så vis att pensionerade tjänstehundar och familjehunden ska få få samma stimulans och roliga uppgift tillsamman med sin ägare. För er på steg 1 går vi igenom och lär oss grunderna för sökarbetet och introducerar första doften Eucalyptus. Steg 2 fördjupar arbetet med samma doft. Vi fokuserar på att ha roligt tillsammans.

Det går bra att flera familjemedlemmar deltar med en och samma hund men kom ihåg att alla måste anmäla sig så man får en plats på kursen. Alla som deltar på kursen betalar alltså kursavgift.

Målgrupp

Kursen passar alla åldrar och raser. Inga förkunskaper krävs! Utifrån hur långt du och hunden kommit med nosarbete så anpassas innehållet.

Mål

Roliga sökmoment för hundens näsa. Samarbete och glädje för både hund och förare. För de som kommit igång tidigare är målet också att ekipaget ska ha fått alla instruktioner för att kunna starta på tävling om så önskas samt vara redo för Nosework steg 3 då doft nr 2 introduceras.

Innehåll

Steg 1: Vi kommer börja från grunden i söker. Vi kommer lära oss utomhussök, inomhussök, fordonssök samt behållarsök. Vi lägger den största vikten i steg 1 på att ha roligt tillsammans. Efter avslutad kurs ska deltagarna få ha provat på och ha grundlig förståelse för Noseworkens moment och grunder.
4 olika sökområden
Hydrolat eucalyptus
Samarbete
Kursen sker utomhus, ta gärna med egen vattenskål och vatten. Samling på parkeringen till Övrevi idrottsplats i Tvååker. Eventuellt kommer kursen vara inomhus (i Tvååker) men räkna med ute till en början.

Steg 2: Vi fördjupar oss i de fyra momenten från Nosework steg 1. Vi skapar roliga och utmanade sökområden för hund och ägare i nya o gamla miljöer. Vi går igenom de regler och krav som krävs om ekipaget sedan vill ta sig vidare ut på tävling. Efter detta steg har man även förkunskaperna som krävs för att gå vidare till kantarellsök.

Kursmaterial

Det ingår i kursavgiften

Gruppstorlek

Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren

Maria är har ett stort intresse för hundar och deras fantastiska egenskaper. Maria driver idag ett eget hund företag och jobbar bland annat som vårdhundsförare utöver kurser o föreläsningar.

Veckodag: Måndag
Tid: 18:45-19:45
Ledare: Maria Frick
Lokal: Tvååker 27
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Nosework steg 1 och 2, hundkurs, doft Eucalyptus och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg


Recensioner
Bli den första att recensera Nosework steg 1 och 2, hundkurs, doft Eucalyptus!
Intresseanmälan

För att få mer information om Nosework steg 1 och 2, hundkurs, doft Eucalyptus, fyll i följande uppgifter: