Nässelspånad workshop

SV Halland, i Haverdal
Längd
7 timmar på 1 tillfälle
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar på 1 tillfälle
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Brännässlan innehåller starka växtfibrer som kulturhistoriskt har nyttjats till garn och textilier. Här får ni prova på att få fram växtfibrer från färska brännässlor och tvinna grova rep eller tunnare, dekorativa snören.

Målgrupp

Alla som är intresserade av kulturväxter, naturmaterial eller hantverk från förr.

Mål

Med hjälp av dina kunskaper om brännässlan som spånadsväxt kan du på egen hand gå vidare med egna försök och nå den fiberkvalité du önskar.

Innehåll

Dagen varvas mellan teori om kulturhistoriska fakta kring brännässlan och praktiska moment där ni får skörda, bearbeta och prova på att producera grövre rep och dekorationssnöre av nässelfibrer.

Studiematerial

Vi är mestadels utomhus så ta på er kläder efter väder och egen fika och lunchkorg. Material som kan behövas till de praktiska momenten är handskar, sekatör eller sax och en liten skalkniv (pennkniv). Pälskardor och smådjurskammar i metall är utmärkta verktyg vid bearbetning av nässelbast. Vid ihållande regn sker teorigenomgångar och fiberbearbetning under tak.

Om kursledaren

Som medlem i Sällskapet Nellorna är Anette Johansson medförfattare till boken ”Brännässlan – en älskad kulturväxt”. Anette är utbildad molekylärekolog och har en god pedagogisk erfarenhet både som folkbildare och inom samtliga skolformer.

Veckodag: Söndag
Tid: 10:00-15:00
Ledare: Anette Johansson
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 oktober, 2023

  • Kurs
  • Haverdal

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Nässelspånad workshop och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights