Läs och res - Skotska höglandet

SV Halland
Kursinformation
Varberg
15 timmar på 3 tillfällen
450 SEK

Kursbeskrivning

Läs och res är ett populärt och trevligt sätt att förbereda sig inför kommande resor.

Kursbeskrivning

Det är något magiskt med Skottland. Alla dess slott, blommande ljunghedar och gömda dalgångar. Tångdoften som möter en när havet piskar mot det steniga klipporna. Och så finns det whiskey och Haggis. Glöm inte heller Laxen eller Aberdeen Angusköttet. Och hallonen, dessa fantastiska hallon. Dessutom sägs det att de olympiska spelen har sitt ursprung i de skotska Höglandsspelen. Det skotska höglandet är något speciellt och det natursköna landskapet lockar. Om och om igen. Nu är det dags att lära dig mer om den nordligaste delen av detta fascinerande land – och varför inte besöka det!
Vi kommer att träffas vid tre tillfällen. Det går bra att gå med i kursen inför träff två, även om du missat det första tillfället.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill veta lite mer om Skottland och Orkneyöarna, men även vill träffa reskamrater innan du åker iväg.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått mer kunskap om resmålet. En resa till Skottland är tänkt att gå någon gång under september 2023. Kostnad för resan tillkommer.

Innehåll

På cirkeln kommer vi att lära oss mera om de Skotska Högländerna och Orkneyöarna och se bilder från landet. Vi funderar kring varför DNA hos 60% av befolkningen visar att de har skandinaviskt blod i ådrorna. Vi kommer att prata om den skotska kulturen och kanske får vi veta vad som döljer sig under kiltarna.

Datum för träffarna är den 11 december 2022, samt 19 februari och 7 maj 2023, för de som ska följa med på resan blir det även en träff 27 augusti. Vi träffas alla gångerna på Träslövsgården i Varberg. De som vill har sedan möjlighet att följa med på en rundresa där vi besöker de platser som vi har pratat om. Kostnad för detta tillkommer.

Om kursledaren

Kursen leds av Christina Johnstone. Christina är en van läs-och res-ledare som hållit kurser i detta på Studieförbundet Vuxenskolan många gånger. Det är viktigt för Christina att de deltagarna verkligen får med sig både nyttig, och intressant information om resmålet.

Veckodag: Söndag
Tid: 10:00-14:00
Ledare: Christina Johnstone
Lokal: Nedregårdsgatan 7
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Läs och res - Skotska höglandet och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg


Recensioner
Bli den första att recensera Läs och res - Skotska höglandet!
Intresseanmälan

För att få mer information om Läs och res - Skotska höglandet, fyll i följande uppgifter: