Hållbara vardagsmåltider

SV Halland, i Varberg
Längd
8 timmar på 3 tillfällen
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 3 tillfällen
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Många av oss har en önskan om att äta mer hållbart. Men vad är egentligen hållbarhet när vi pratar om mat och måltider? Varför är det viktigt att äta hållbart? Och hur kan man enkelt integrera nya hållbara matvanor i sin vardag? Denna kursen ger dig teoretisk kunskap och praktiska verktyg som kan användas för att med enkla medel lyckas laga goda vardagsmåltider som är snälla mot både vårt klimat, din kropp och din plånbok.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som är nyfikna och vill bli klokare på hållbarhet inom mat och livsmedel. Men framför allt till alla dem som vill få konkreta tips på, och inspiration till, hur man som privatperson medvetet kan konsumera och laga mer hållbara måltider i sin vardag.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått kunskap som hjälper dig att göra medvetna hållbara matval och att du har fått inspiration till hållbara och inte minst goda och enkla vardagsmåltider.

Innehåll

Hållbara vardagsmåltider är en kurs i tre delar där den tredje träffen är lite längre. Kursdeltagarna blir aktivt involverade genom hela förloppet genom bl.a reflektion och diskussion.
De första två tillfällena ses vi kl.18.00-19.30 och de består primärt av teori om bl.a.:

- Vad är hållbarhet när vi pratar om mat och måltider?
- Vilka fördelar är det med att konsumera och äta hållbart?
- Vilka val kan man göra när man konsumerar för att det ska bli mer hållbart? Härunder bl.a. teori om baljväxter, grönsaker i säsong och matsvinn.
- Hur lyckas man i köket när man ska laga hållbara måltider?

Tredje och sista tillfället ses vi kl.18.00-21.00 i en hemkunskapssal där vi ska använda den kunskap vi fått de två första tillfällena och koppla det till praktiken genom att laga vardagsmåltider som är snälla mot både vårt klimat, vår kropp och vår plånbok. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Studiematerial

Inga kostnader tillkommer. Utöver de tre kurstillfällena och den avslutande middagen inkluderar priset digitalt material med bl.a. recept som kan användas hemma efter avslutad kurs.

Om kursledaren

Hanna Ingesson är matälskaren med stort M som spenderar stora delar av sin fritid på att tänka på, laga och äta mat. Hon har en kandidatexamen i näring och hälsa med inriktning på livsmedel och ledarskap från Köpenhamns Professionshøjskole. Utbildningen har gett bred kunskap om livsmedelsbranschen med ett kontinuerligt fokus på hållbarhet och hälsa. Med hjälp av sina tidigare erfarenheter av undervisning i olika sammanhang brinner hon nu för att inspirera andra till att konsumera, laga och äta mat som smakar riktigt gott samtidigt som det är hållbart och därmed snällt både mot vårt klimat, vår kropp och vår plånbok.

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-19:30
Lokal: Östra Långgatan 40
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 oktober, 2023

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hållbara vardagsmåltider och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights