Inga recensioner än

Fotografering med systemkamera, helgkurs

SV Halland, i Kungsbacka
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
29 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
29 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

En teoretisk och praktisk fotograferingskurs där du arbetar med din egen systemkamera och äntligen får lära dig dess viktigaste funktioner. Ni träffas 2 söndagar.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som vill kunna använda din systemkamera på fler sätt än bara i AUTO-läget.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått med dig kunskaperna för att hantera din kamera. Du har också bättre koll på hur du ska tänka när du fotograferar och efterbehandlar i datorn.

Innehåll

Vi börjar från grunden med slutare, bländare, skärpedjup, bildformat och ISO-värden. Vi visar hur de kan kombineras och hur det påverkar slutresultatet. Vi går igenom vitbalans, brännvidder och ljusmätarens funktion. Vi går även igenom komposition, behov av utrustning och vad man bör tänka på vid inköp av objektiv och tillbehör. Om vädret tillåter går vi ut och testar våra kunskaper i skarpt läge.

Studiematerial

Vi kommer arbeta i bildredigeringsprogrammet Photoshop Elements. Du tar med dig din egen systemkamera med manual till kursen. Om du är osäker på om din kamera klassas som systemkamera, kontakta kursledaren innan du anmäler dig till kursen.

Om kursledaren

Kursledare är Paul Sirugo, fotograf från Kungsbacka. Paul har lärarlegitimation och har arbetat som gymnasielärare i 25 år. Besök gärna Pauls Facebook-sida för att se hans foton: https://www.facebook.com/paul.sirugo.foto/ Han har även en hemsida: http://paul.sirugo.net

Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-16:30
Ledare: Paul Sirugo
Lokal: Energigatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 oktober, 2023

  • Kurs
  • Kungsbacka

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotografering med systemkamera, helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Halland
falkenberg

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights