Visa kurser.se som: Mobil

Drömtolkning för självkännedom - distanskurs

SV Halland
Kursinformation
Distans
18 timmar på 6 tillfällen
950 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Lär dig uppskatta dina nattliga drömmar och förstå dig själv bättre. Hitta din egen betydelse av dina drömmar agera på dem och få bättre balans i livet. Enligt Montague Ullman kan alla lära sig förstå vad drömmarna vill säga oss. Vi får öva på hans demokratiska drömgruppsmetod för att hjälpa varandra förstå våra drömmar. Kursen är på distans och vi använder oss av Zoom.

Målgrupp

Alla som är intresserade av sina nattliga drömmar vill lära sig förstå sig själva genom drömtolkning och få bättre balans i livet.

Mål

Efter genomgången kurs har deltagaren fått insikt i hur drömtolkning används för att lösa deras problem och hur det kan förbättra livet. De har fått insikt i hur drömmarnas bildspråk fungerar och har fått verktyg med sig för att komma ihåg och till viss del själva tolka sin drömmar. De har fått del av olika synsätt och forskning kring vad drömmar är. De har fått öva Montague Ullmans demokratiska gruppmetod och kan stötta andra deltagare att förstå sina drömmar.

Innehåll

Första gången blir en genomgång av drömvetenskap och historia samt Montague Ullman och hans drömgruppsmetod. Deltagarna får lära sig föra drömbok och tekniker för att lättare komma ihåg sina drömmar. Vid varje tillfälle arbetar vi igenom 1-2 drömmar och med hjälp av Montague Ullmans metod. Trygghet demokrati och integritet är viktigt i grupparbetet. Ledaren skriver ner deltagarnas reflektioner vid tavlan och deltagarna sitter i bänkar och skriver och delar med sig av sina egna känslor och associationer. Sista tillfället avslutas med reflektioner och intryck av kursen som helhet.

Om kursledaren
Camilla Andersson 52 år bosatt i Halmstad och driver friskvårdsföretaget Din Egen Kraft sedan 2011. Diplomerad Symbolpedagog och utbildad i Montague Ullmans drömgruppsmetod. Har hållt drömgrupp vid flera tillfällen i Halmstad och i Mönsterås. Hon går just nu läraraspirantutbildning hos Symbolon Terranova för att bli lärare i Symbolpedagogik och Montague Ullmans metod.

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-20:15
Ledare: Camilla Andersson
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Drömtolkning för självkännedom - distanskurs.

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Recensioner
Bli den första att recensera Drömtolkning för självkännedom - distanskurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Drömtolkning för självkännedom - distanskurs, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser