Inga recensioner än

Dans, balans och rörelse (digitalt)

SV Halland, Distans
Längd
18 timmar på 9 tillfällen
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 9 tillfällen
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Dans aktiverar samt stimulerar balans och minne, väcker känslor, kräver omtanke och social interaktion. Dansens många lager av stimuli är överlägsen i sina positiva effekter och en lyckosam kombination av kultur och välbefinnande. Hela kursen sker digitalt genom mötesplattformen zoom, länk till sidan får du i ett separat mail och i kallelsen. Själva dansklassen är kl 14.30 - 15.30 men drop in digitalt från 14.15

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har Parkinson, afasi, fibromyalgi, stroke eller nedsatt balans med flera. Anhöriga är också välkomna!

Mål

Efter avslutad kurs har du förbättrat din rörlighet och balans. Men framförallt har du fått uppleva rörelseglädje och fått en fin samhörighet med de övriga i gruppen. Du har fått dansa olika dansstilar.

Innehåll

Varje lektion arbetar vi sittande och/eller stående. Rörelserna är anpassade för gruppens behov och möjlighet.

Vi arbetar med uppvärmning och rör oss sedan tillsammans till olika dans- och musikstilar. Hela kursen sker digitalt genom mötesplattformen zoom, länk till sidan får du i ett separat mail. Varje träff öppnar upp cirka 15 minuter innan kursstart och efteråt finns möjlighet för alla deltagare att "mingla" en stund med övriga deltagare och lära känna varann.

Om kursledaren

Kursen leds av Jenny Larsson. Jenny har en kandidatexamen i danspedagogik ifrån Danshögskolan-Stockholm och en master i dans ifrån University of Wisconsin-Milwaukee. Hon är också certifierad i Dans för Parkinson.

Förutom att undervisa i röst, balans och rörelse hos Studieförbundet Vuxenskolan, undervisar Jenny på Balettakademien i Göteborg. Hon är också verksam danskonstnär och skapar dansverk, kortfilm, dokumentärfilm, samt driver konstnärsresidens och communityprojekt både i USA och i Sverige.

Ange vid anmälan om du är medlem i Hallands Parkinsonförening. För att bli medlem ring 08 - 666 20 70

Veckodag: Måndag
Tid: 14:15-15:45
Ledare: Jenny Larsson
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2023

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dans, balans och rörelse (digitalt) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Halland
falkenberg

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights