Visa kurser.se som: Mobil

Dans, balans och rörelse (digitalt)

SV Halland
Kursinformation
Distans
12 timmar på 12 tillfällen
2022-09-06 09:45
800 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Dans aktiverar samt stimulerar balans och minne, väcker känslor, kräver omtanke och social interaktion. Dansens många lager av stimuli är överlägsen i sina positiva effekter och en lyckosam kombination av kultur och välbefinnande. Hela kursen sker antingen fysiskt på plats i våra lokaler på Energigatan i Kungsbacka eller digitalt genom mötesplattformen zoom, länk till sidan får du i ett separat mail och i kallelsen. Själva dansklassen är kl 15.00-16.00 men drop in digitalt från 14.45.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har parkinson, afasi, fibromyalgi, stroke eller nedsatt balans med flera. Anhöriga är också välkomna!

Mål

Efter avslutad kurs har du förbättrat din rörlighet och balans. Men framförallt har du fått uppleva rörelseglädje och fått en fin samhörighet med de övriga i gruppen. Du har fått dansa olika dansstilar.

Innehåll

Varje lektion arbetar vi sittande och/eller stående. Rörelserna är anpassade för gruppens behov och möjlighet.

Vi arbetar med uppvärmning och rör oss sedan tillsammans till olika dans- och musikstilar. Hela kursen sker digitalt genom mötesplattformen zoom, länk till sidan får du i ett separat mail. Varje träff öppnar upp cirka 15 minuter innan kursstart och efteråt finns möjlighet för alla deltagare att "mingla" en stund med övriga deltagare och lära känna varann.

Om kursledaren

Kursen leds av Jenny Larsson. Jenny har en kandidatexamen i danspedagogik ifrån Danshögskolan-Stockholm och en master i dans ifrån University of Wisconsin-Milwaukee. Hon är också certifierad i Dans för Parkinson.

Förutom att undervisa i röst, balans och rörelse hos Studieförbundet Vuxenskolan, undervisar Jenny på Balettakademien i Göteborg. Hon är också verksam danskonstnär och skapar dansverk, kortfilm, dokumentärfilm, samt driver konstnärsresidens och communityprojekt både i USA och i Sverige.

Ange vid anmälan om du är medlem i Hallands Parkinsonförening. För att bli medlem ring 08 - 666 20 70

Veckodag: Tisdag
Tid: 09:45-11:15
Ledare: Jenny Larsson
Lokal: Energigatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dans, balans och rörelse (digitalt).

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg


Recensioner
Bli den första att recensera Dans, balans och rörelse (digitalt)!
Intresseanmälan

För att få mer information om Dans, balans och rörelse (digitalt), fyll i följande uppgifter: