Kursbeskrivning
Fortsättningskursen är för dig som kan temperera choklad. Vi gör fyllda praliner med valbar fyllning men vi satsar mest tid på att färga pralinformarna innan vi gjuter pralinerna. Vi använder naturliga färger. Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem. Det går bra att göra veganska och laktosfria praliner.
Specialpris!
Om du bokar både nybörjarkursen på förmiddagen och fortsättningskursen på eftermiddagen får du 10% på avgifterna. Du betalar då 1530kr för båda, istället för 850kr/styck.
Maila cecilia.alm@sv.se för anmälan av båda till rabatterat pris!
Målgrupp
Vuxna och barn över 12 år.
Mål
Du kommer att lära dig att temperera choklad och gjuta färjade praliner.
Innehåll
Vi får lära oss att temperera choklad, gjuta, fylla och färga praliner.
Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.
Studiematerial
Ta med eget förkläde, oömma kläder och gärna din egen termometer. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med, men du får gärna ta med en egen favoritsylt. Råvaror ingår i kursen.
Obs! Medtag fika/mellanmål. Vi bjuder på te och kaffe under kursen!
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 8 deltagare.
Om kursledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och pralintillverkning. Hon har studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste 6 åren. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.
Veckodag: Söndag
Tid: 15:30-19:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Energigatan 9
Specialpris!
Om du bokar både nybörjarkursen på förmiddagen och fortsättningskursen på eftermiddagen får du 10% på avgifterna. Du betalar då 1530kr för båda, istället för 850kr/styck.
Maila cecilia.alm@sv.se för anmälan av båda till rabatterat pris!
Målgrupp
Vuxna och barn över 12 år.
Mål
Du kommer att lära dig att temperera choklad och gjuta färjade praliner.
Innehåll
Vi får lära oss att temperera choklad, gjuta, fylla och färga praliner.
Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.
Studiematerial
Ta med eget förkläde, oömma kläder och gärna din egen termometer. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med, men du får gärna ta med en egen favoritsylt. Råvaror ingår i kursen.
Obs! Medtag fika/mellanmål. Vi bjuder på te och kaffe under kursen!
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 8 deltagare.
Om kursledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och pralintillverkning. Hon har studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste 6 åren. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.
Veckodag: Söndag
Tid: 15:30-19:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Energigatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
Studieförbundet Vuxenskolan - Halland
Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...
Highlights