Visa kurser.se som: Mobil

AMNI-kurs Kompetensökning inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

SV Halland
Kursinformation
Distans
40 timmar på 10 tillfällen
2021-09-27 17:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för arbetsmarknadsnära insatser. Behöver du öka din kompetens inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?
Cirka 10 % av alla individer, barn som vuxna, har någon form av NPF. Syftet med utbildningen är att få ökad kunskap om Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som ADHD, autism,Tourettes, språkstörning, OCD och dyslexi. Medarrangörer är NSPH Halland och Attention Kungsbacka. Du behöver ha en dator och en mejladress för att kunna vara med. Kursen är digital och det mejlas en länk till dig innan kursstart. Kursen fördelas på 10 träffar, måndagar (föreläsningar) och onsdagar (grupparbete) 17.00-20.00 med första kurstillfälle 27 september.

Målgrupp

Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt. Denna kurs är till för dig som vill öka din kunskap om människor med NPF. Kanske vill du arbeta i skola eller inom vård och omsorg. Den riktar sig till dig som vill arbeta med målgruppen, som tex boendestödjare, lärare, elevassistent, personal på LSS- boende.

Mål

Du får en grundläggande förståelse för och ökad kunskap om individers olika perceptuella och kognitiva förutsättningar. Du får inblick i hur det kan vara att leva med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt hur det kan upplevas att vara vårdnadshavare till ett barn med NPF. Du får också kännedom om anpassningar och organisationsstrukturer som kan ge förutsättningar att skapa en tillgänglig miljö och ökad delaktighet för alla.

Innehåll

Vi går igenom
- Tillfälle 1-2: Egen- och föräldraperspektiv
- Tillfälle 3-4: Perception och kognition
- Tillfälle 5-6: Strategier
- Tillfälle 7-8: Problemskapande situationer
- Tillfälle 9-10: Tillgängliga miljöer

Studiematerial

Kursmaterial är sammansatt från SPSM, Attention och NSPH. Det finns möjlighet att anpassa materialet efter deltagarnas intressen. Vi varvar föreläsningar med grupparbeten, alltid med lärare närvarande. I anmälan kan man uppge om man vill arbeta mer mot barn eller vuxna.

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.

Om kursledaren

Sara Niklasson är lärare med många års erfarenhet av NPF men arbetar nu som samordnare för Hjärnkoll Halland och sitter i styrelsen för Attention Kungsbacka. Mary- Anne Jakobsson är ordförande för Attention Kungsbacka och samordnare för NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) Halland samt arbetar på LSS-boende. Båda kursledarna har egen erfarenhet av NPF.

Veckodag: Måndag, Onsdag
Tid: 17:00-20:00
Ledare: Mary-Anne Jakobsson
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om AMNI-kurs Kompetensökning inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

SV Halland

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan - Halland - gå kurser

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...


Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Kontaktuppgifter till SV Halland

SV Halland

falkenberg

Recensioner
Bli den första att recensera AMNI-kurs Kompetensökning inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)!
Intresseanmälan

För att få mer information om AMNI-kurs Kompetensökning inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), fyll i följande uppgifter: