Inga recensioner än

Skedtäljning

Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vi täljer skedar med yxa, kniv och skedkniv i färskt trä. Den här kursen passar både dig som är nybörjare och dig som tälj skedar tidigare.

Vi börjar kursen med en kopp kaffe eller te och en introduktion där Thobias berättar och visar hur han arbetar och tänker kring formgivning och arbetsgång. Sedan jobbar vi med egna skedar eller slevar på den nivå var och en är på med utrymme för både personlig feedback, hjälp och gemensamma genomgångar.

Under kursen får du lära dig korrekt användning av yxa, täljkniv och skedkniv samt skötsel och till viss del skärpning av dessa. Vi kommer endast att arbeta med skärande verktyg och du får gärna ta med dig dina egna. Du kommer även att få lära dig vilka träslag som lämpar sig för täljning, dess kvaliteter och hur respektive träslag används.

Vi kommer också att beröra hur man kan tänka kring form och design när man täljer skedar samt hur materialets uppbyggnad påverkar möjligheter och resultat. Exempelvis fiberriktning och krympning.

Kursledare
Kursledare är Thobias Bågmark, en slöjdare som ägnat många timmar åt framförallt täljning. Han är utbildad hemslöjdskonsulent och slöjdlärare och brinner för att dela med sig av sin kunskap och lära av andra. Thobias lägger stort fokus på materialval, funktion och uttryck.

Besök gärna Thobias instragram thobias_taljer för att se hans alster.

Fika och lunch
Sopplunch, välkomstfika och kaffe/te ingår i kursavgiften.
Lunchen äter ni i kaffestugan uppe vid slottet och det är två sorters soppa varav en är vegetarisk samt nybakat surdegsbröd med pålägg. Maten är inspirerad av det som serverades på Nääs under det sena 1800- och tidiga 1900-talet. På lördagen finns välkomstfika i form av enklare smörgås och frukt till kaffet.

Anmäl önskemål om specialkost i förväg till studieförbundet.

Tag med (om du vill)
Egna verktyg om du har. Allt vi behöver finns på plats, men det är bra att lära känna sina egna verktyg och kanske ta chansen att bryna upp dem lite.

Skedar eller slevar du täljt tidigare för att få feedback på.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid.
Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet.

NÄR, VAR, HUR
Datum: 3-4 juni 2023
Tid: Lördag & söndag 10-17
Kursledare: Thobias Bågmark
Avgift: 2 800 kr
Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.
Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

För resa kollektivt till Nääs, vänligen se: www.vasttrafik.se

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Varför kostar det att parkera på Nääs?
Nääs ägs och drivs av den privata donationsstiftelsen August Abrahamsons stiftelse.
Stiftelsens önskan är ett öppet och välskött område för rekreation och upplevelse av den unika kulturmiljön. P-avgiften går just till underhåll och vård av och vägar och mark på Nääs samt vård av byggnader.

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-17:00
Lokal: Otto Salomons Väg 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 juni, 2023

  • Kurs
  • Floda

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skedtäljning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 PARTILLE

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights