Italienska - Termin 4 - A1 del 4 - VT24

Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
1 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
1 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen att fördjupa dina kunskaper i italienska!

Italienska är Dantes, Boccaccios och Machiavellis litterära språk, konstspråket framför alla andra och sedan 1600-talet operaspråket.
Och vem kan undgå italiensk design, italienska kläder och skor, italienska bilar. De har verkligen en aura av förfining, god smak och elegans
Inte att förglömma italiensk pizza och pasta, italiensk glass, italienska tiramisù och biscotti, cappuccino och espresso.
Det finns verkligen en stor kulturskatt, utöver språket, att bekanta sig med.

Låt oss tillsammans studera italienska, la lingua più passionale del mondo (världens mest passionerade språk) och alla dess kulturella aspekter!"

Studiematerial:
CIAO! 1 av Marie-Louise Sanner, Adriana Ferreri, Grazia Gavazza
Natur & Kultur ISBN 978-91-27-41635-2. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen!

Om ledaren:
Daniela Rosvall – klassisk arkeolog, skribent och konstkännare:

"För mig är språkinlärning ingenting mekaniskt, utan en del av ett större sammanhang. Därför är det av ytterst stor betydelse att förstå dess bakgrund och historia, men också vardagslivets mysterier, etikett och hur språket skall användas på bästa sätt.

Som klassisk arkeolog med hela Medelhavet som arbetsfält och under studier på forskarutbildningen har mitt intresse för den romerska civilisationen och dess kulturyttringar blivit en kunskapskälla som jag alltid anknyter till och använder som komplement i min undervisning.

Att undervisa i italienska, så som jag gjort under de senaste 30 åren, har varit ett sätt att både dela med mig av mina språkkunskaper, men också att rama in det hela i dess miljö, ursprung, kultur, historia och aktuella samhällsfrågor. Det språkliga mysteriet får på detta sätt en naturlig inramning.

Allt hör till en aktiv språkinlärning, men också till att entusiasmera, väcka nyfikenhet och att avslöja italienarnas ”ARS VIVENDI” (livsfilosofi).

Välkommen!

Veckodag: Torsdag
Tid: 17:15-18:45
Ledare: Daniela Rosvall
Lokal: Torggatan 6
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 februari, 2024

  • Kurs
  • Alingsås

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska - Termin 4 - A1 del 4 - VT24 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 PARTILLE

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights