Fönstertillverkning

SV Göteborgsregionen Sydost
Kursinformation
Floda
23 timmar på 3 tillfällen
2023-04-21 13:00
3 100 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Kurs i fönstertillverkning
Kursen är för dig som redan kan renovera gamla fönster men kanske behöver komplettera med en ny fönsterbåge, eller är nyfiken på hur det går till att tillverka en ny fönsterbåge.

Under kursen genomför vi alla moment i fönstertillverkning från fräsning av bågprofiler till sammansättning av den färdiga bågen. I kursen ingår teori kring virkesval och trähantering. Vi gör sammanfogningar av bågvirke och infällning samt korsmöte av spröjs. Vi använder både handverktyg och elverktyg. Arbetet sker självständigt med hjälp av handledning. Beroende på gruppens kompetensnivå sker genomgångar individuellt eller i helgrupp. Under kursen tillverkar du en mindre rektangulär fönsterbåge med korsspröjs. Mått bestämmer du själv. Har du behova av en enklare fönsterbåge så går det självklart bra att tillverka en sådan.

Praktik och teori varvas under dagen. Materialkostnad utgår för det som du gör och tar med dig hem så ha gärna med dig kontanter till kursledaren. Materialkostnaden för en mindre fönsterbåge är cirka 100 kr/deltagare.

Kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Äta
Enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med
Fönster att arbeta med, t ex en påbörjad fönsterbåge eller måttuppgifter för att till verka en ny. Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor, ta gärna med en varm tröja. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Vill du betala med presentkort?
Se längre ner på sidan för detaljerad information.

Att tänka på inför kursstart
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.
För att spara tid ladda gärna ner appen innan du kommer.
Ett litet tips! Går du en helgkurs så motsvarar det ungefär priset av ett halvårskort 250 kr.

När, var och hur
Datum: 21-23 april
Tid: Fredag 13-17, lördag & söndag 10-17
Kursledare: Manne Swedberg, finsnickare
Avgift: 3100 kr, Materialkostnad 80 kr/löpmeter för bågvirke tillkommer. Materialkostnaden för en mindre fönsterbåge är cirka 100 kr/deltagare. Betalas på plats till kursledaren.
Plats: Långa salen, Slöjdseminariet, Nääs
Betalar du med presentkort? I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta!

Mer information om kursen och dess innehåll:
Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård

Veckodag: Fredag, Lördag, Söndag
Tid: 13:00-17:00
Lokal: Otto Salomons Väg 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Fönstertillverkning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Göteborgsregionen Sydost

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Kontaktuppgifter till SV Göteborgsregionen Sydost

SV Göteborgsregionen Sydost

Gamla Kronvägen 62 E
43333 PARTILLE


Recensioner
Bli den första att recensera Fönstertillverkning!
Intresseanmälan

För att få mer information om Fönstertillverkning, fyll i följande uppgifter: