Visa kurser.se som: Mobil

Romani Nybörjare | digital - INTRESSEANMÄLAN

SV Göteborg
Kursinformation
Distans
20 timmar på 10 tillfällen
1 290 SEK

Info om Romani Nybörjare | digital - INTRESSEANMÄLAN

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Gör en intresseanmälan och ange då vilken varietet du är intresserad av att lära dig, så försöker vi starta en kurs i just den varieteten, vid tillräckligt många anmälda. Startdatum kan komma att ändras.

För dig som vill lära dig om romanispråkets historia och utveckling från grunden. I kursen får du öva språket inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Fokus ligger på praktiska övningar men grammatik behövs för att du ska kunna utveckla din romani. Vi går igenom romska språkets historia, såväl som romsk historia och romsk-svensk historia. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Denna kurs är en del av SV Göteborgs satsning att erbjuda Sveriges nationella minoritetsspråk.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Denna kurs är för dig som är helt nybörjare eller kan en del sedan tidigare men vill starta om helt.

Kurslitteratur
Meddelas senare.

Material ingår inte i kursavgiften. Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Meddelas senare.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag:
Tid: 17:30-19:00
Lokal:

SV Göteborg

Plats för nytänkande SV erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborg

Kontaktuppgifter till SV Göteborg

SV Göteborg

Redbergsskolan Örngatan 6
41667 GÖTEBORG

Tel: 031-707 18 00
Fax 031-707 18 25
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Romani Nybörjare | digital - INTRESSEANMÄLAN!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner