Visa kurser.se som: Mobil

INTSTÄLLD-Bokcirkel på italienska | digital

SV Göteborg
Kursinformation
Distans
12 timmar på 6 tillfällen
775 SEK

Info om INTSTÄLLD-Bokcirkel på italienska | digital

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Gör en intresseanmälan, start vid tillräckligt många anmälda. Startdatum kan komma att ändras.

Bokcirkeln utgår ifrån boken "Novelle per un anno" av Luigi Pirandello, som vann Nobelpriset i litteratur 1934. Boken är ett urval av den berömda italienska författarens noveller. Som deltagare kommer du att läsa hemma mellan varje tillfälle, enligt överenskommelse i gruppen. Vi kommer att samtala om innehåll och textens övergripande idéer, samt bekanta oss med nya ord, grammatik och meningsuppbyggnad. Under träffarna kommer vi att fokusera på samtal så som, vad hände i berättelsen? vad tycker du om det som hände? vad kände du när du läste? var det något som gjorde dig förvirrad? Målet är att du som kursdeltagare ska förbättra dina språkkunskaper i italienska genom engagerade och livliga interaktioner med berättelsen och med varandra. Läsningen kommer att vara på ungefär nivå A2 (se CEFR-skalan) och konversationen kommer att vara tillräckligt flexibel för att rymma en mängd spanska språkkunskaper.

Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 6 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Läsningen kommer att vara på ungefär nivå A2 (se CEFR-skalan) då boken är på originalspråk och konversationen kommer att vara tillräckligt flexibel för att rymma en mängd italienska språkkunskaper. Du kan kommunicera i sammanhang om samtalspartnern talar tydligt samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
"Novelle per un anno" av Luigi Pirandello som du kan köpa bland annat här: https://www.utbildningsstaden.se/sv/bocker/italienska/lattlast-pa-italienska/letture-graduate-eli-giovani-adulti/novelle-per-un-anno-bokcd-a2.html
ISBN: 9788853620279

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Renato Moretti.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag: Tisdag
Tid: 17:30-19:00
Lokal:

SV Göteborg

Plats för nytänkande SV erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborg

Kontaktuppgifter till SV Göteborg

SV Göteborg

Redbergsskolan Örngatan 6
41667 GÖTEBORG

Tel: 031-707 18 00
Fax 031-707 18 25
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera INTSTÄLLD-Bokcirkel på italienska | digital!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner