Visa kurser.se som: Mobil

Bokcirkel på tyska | digital

SV Göteborg
Kursinformation
Distans
12 timmar på 6 tillfällen
775 SEK

Info om Bokcirkel på tyska | digital

KURSEN ÄR INSTÄLLD! Vi gör ett nytt försök till VT21.

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Kurslitteraturen kommer att bestå av antingen en kort roman eller en novell av en tysk författare. Som deltagare kommer du att läsa hemma ungefär 10-20 sidor till varje tillfälle. Vi kommer att samtala om innehåll och textens övergripande idéer samt bekanta oss med nya ord grammatik och meningsuppbyggnad. Under träffarna kommer vi att fokusera på samtal så som vad hände i berättelsen? vad tycker du om det som hände? vad kände du när du läste? var det något som gjorde dig förvirrad? Målet är att du som kursdeltagare ska förbättra dina språkkunskaper i tyska genom engagerade och livliga interaktioner med berättelsen och med varandra. Läsningen kommer att vara på ungefär nivå B2 (se CEFR-skalan) och konversationen kommer att vara tillräckligt flexibel för att rymma en mängd tyska språkkunskaper.

Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle totalt 6 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Läsningen kommer att vara på ungefär nivå B2 (se CEFR-skalan) och konversationen kommer att vara tillräckligt flexibel för att rymma en mängd tyska språkkunskaper. Du kan kommunicera i enkla sammanhang om samtalspartnern talar tydligt samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Vi läser den välkända tyska kriminalromanen "Seefeuer" av Manfred Megerle. Kriminalromanen äger rum i det underbara området runt Bodensjön i södra Tyskland.
ISBN 9783897056121

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lea Späti. Lea kommer från Schweiz. Efter ett intressant och spännande år som utbytesstudent i Växjö flyttade hon till Göteborg 2018 för att avsluta sina studier vid Göteborgs universitet i tyska och engelska. Hon har undervisat i tyska och engelska för både barn och vuxna i flera år och ser klassrummet som en plats att växa tillsammans. Lea är entusiastisk och älskar teater samt att läsa laga mat och cykla.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag: Torsdag
Tid: 17:30-19:00
Lokal:

SV Göteborg

SV Göteborg

Plats för nytänkande SV erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborg

Kontaktuppgifter till SV Göteborg

SV Göteborg

Redbergsskolan Örngatan 6
41667 GÖTEBORG

Tel: 031-707 18 00
Fax 031-707 18 25
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokcirkel på tyska | digital!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser