Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Bokashi - kom igång | digital

SV Göteborg
Kursinformation
Distans
16 timmar på 4 tillfällen
775 SEK

Info om Bokashi - kom igång | digital

KURSEN ÄR INSTÄLLD!

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

I den här kursen kommer vi tillsammans att starta upp en bokashihink och följa dess utveckling under 4 gånger. Några kanske tänkte köpa ett helt kit med kran och strö nån har en hink med lock att köra igång i och andra kanske har tänkt bygga sin egen variant. Vi tittar hur andra gör lär av varandra och provar oss fram. Vi kommer att prata om vad man kan ha i sin bokashi vad som kan bli fel men också varför det är så bra. Alla vägar bär till jord- men det finns sätt man kan se till att det går lite snabbare och luktar lite mindre!

Innan god tid innan kursen är det bra att du har kollat upp hur tillstånd för att ha hemkompostering och bokashi i din kommun ser ut så att du är redo att köra igång sen efter första kurstillfället! Första gången kommer vi att prata om litteraturen om olika sätt att göra bokashi på (olika hinkar strö/spray biokol i botten) och vad man behöver för att komma igång. Sedan följer vi våra bokashis under kursens gång!

Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle totalt 4 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs.

Kurslitteratur
Till cirkel använder vi utvalda delar ur böckerna Stefans lilla Svarta: BOKASHI BIOKOL och BAKTERIER av Stefan Sundström (ISBN 9789173439275) och Bokashi - för en bättre jord av Peter Streijffert (ISBN 9789186293796).

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Johanna Lönn. Johanna är en bokashientusiast som för några år sedan tröttnade på att hon inte hade någon kompost i sitt lägenhetshus och ville samtidigt ge sina odlingar en extra skjuts. Hon komposterar hemma i köket och varvar jordfabrik på balkongen i tomathinkarna med att gräva ner hinkarna på kolonilotten i pallkragarna.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal:

SV Göteborg

SV Göteborg

Plats för nytänkande SV erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborg

Kontaktuppgifter till SV Göteborg

SV Göteborg

Redbergsskolan Örngatan 6
41667 GÖTEBORG

Tel: 031-707 18 00
Fax 031-707 18 25
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokashi - kom igång | digital!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser