Visa kurser.se som: Mobil

Bayeuxstygnet förr och nu

SV Göteborg
Kursinformation
Göteborg
15 timmar på 5 tillfällen
2019-10-17 18:00
1 690 SEK

Info om Bayeuxstygnet förr och nu

Bayeuxstygnet är en gammal anglosaxisk kombination av en bottensöm/läggsöm. Den har fått sitt namn efter den berömda Bayeuxtapeten från 1000-talet där stygnet använts flitigt. Tekniken är lätt att lära sig rolig att sy väldigt flexibel och rik på uttryck. Ursprungligen använde man handvävt linnetyg och växtfärgad ulltråd.
På kursen kommer du efter att ha bekantat dig med själva stygnet göra prover för att undersöka stygnets möjligheter bygga upp intressanta ytor och pröva olika färgkombinationer och garnkvaliteter. Därefter arbetar du med samma bild i två varianter den ena sys mer traditionellt den andra på ett fritt sätt. Du lär dig också att sy stygnet på olika vis som ger olika visuella uttryck samt broderistygn som är bra att kombinera med bayeuxstygnet exempelvis när man arbetar med bilder. Och naturligtvis kommer vi att titta ordentligt på den gåtfulla Bayeuxtapeten vad den handlar om hur den är gjort och varför den broderades.

Förkunskapskrav
Lite broderivana behövs för att tillgodogöra sig kursen.

Kurstillfällen
Fem torsdagskvällar kl 18.00-20.15 med start 17 oktober.
Kursuppehåll vecka 44 torsdag 31 oktober

Kursledare
Henriette Ousbäck utbildad på Konstindustriskolan (HDK) textil här i Göteborg och har i alla år sysslat med textil konst vävt gobelänger sytt lapptäcken och broderat.
Numera arbetar Henriette mest med fritt broderi med bilder utställningar och uppdrag. I många år har hon också arbetat med pedagogisk verksamhet och undervisat på alla nivåer från egna kurser studieförbund folkhögskolor Hemslöjden och studenter på HDK. www.henrietteousback.com

Kursmaterial
Materialinformation kommer med kallelsen.

Kurslokal
Redbergsskolan Örngatan 6

Bra att veta
Kallelse skickas ca fyra veckor före kursstart.

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-20:15
Lokal: Örngatan 6

SV Göteborg

SV Göteborg

Plats för nytänkande SV erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...


Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborg

Kontaktuppgifter till SV Göteborg

SV Göteborg

Redbergsskolan Örngatan 6
41667 GÖTEBORG

Tel: 031-707 18 00
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bayeuxstygnet förr och nu!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner