Workshop med Jögge Sundqvist

SV Dalarna, i Falun
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
25 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
25 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Karvsnitt och målning på slöjdat trä.
En grundläggande workshop där vi lär grunderna i karvsnitt, mönsterskärning på trä. Vi provar på linjer, uddsnitt, nagelsnitt, kolrosning och lär oss om materialkvaliteter, fiberriktningar, teknik, symboler och tecken.

Karvsnitt – Ett sätt att göra mönster och symboler i den svenska slöjdtraditionen. Att skära mönster och symboler i trä är en tusenårig folklig tradition som fortfarande hålls vid liv. Karvsnitt har de slöjdade bruksföremålen genom historien besjälats med meningsbärande symboler och vackra mönster. Än idag är karvsnittstekniken en naturlig förlängning av en tillverkad sked, skärbräda eller krympburk, och framför allt en källa till vardagsglädje; till ett sätt att utveckla kreativitet och att skapa mönster.

Om J. Sundqvist: Jögge är nationellt och internationellt verksam som slöjdare, konsthantverkare, konstnär, föreläsare, inspiratör och författare. Han arbetar brett - allt från folkkonstnärliga bruksföremål till skulptur i trä - och slöjdar med förkärlek i rått virke med handverktyg där han tillverkar målade pallar, stolar, knivar, skåp, skedar och tråg, skulpturer och ordtavlor. I sitt slöjdande utforskar han arbetsprocesser och förhåller sig till ett traditionsbaserat kunnande och till folklig kultur där konst, kvalitet och arbetsmetoder hör samman. Jögge Sundqvist har slöjdat sedan barnsben och är upplärd i konsten att använda kniv och yxa av sin far slöjdaren Wille Sundqvist. Verksam i egen verkstad i Kasamark, Umeå

Som deltagare i någon av våra cirklar har du 200 kr i rabatt. Uppge vilken cirkel du deltar i på noteringar så dras rabatten av på fakturan.

Veckodag: Söndag
Tid: 09:00-16:00
Lokal: Teatergatan 3
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

25 februari, 2024

  • Kurs
  • Falun

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop med Jögge Sundqvist och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Dalarna
Skomakargatan 11
78170 Borlänge

Studieförbundet Vuxenskolan i Dalarna är fylld av studiecirklar och kulturaktiviteter av alla slag. Vi erbjuder mötesplatser där människor kan utvecklas, umgås, diskutera samhällsfrågor, skaffa nya impulser och inte minst få nya kunskaper. På den här sidan delar vi med oss...

Läs mer och visa alla kurser med SV Dalarna

Highlights