Kurs i träsnitt med Nina Edling

SV Dalarna, i Falun
Längd
36 timmar på 6 tillfällen
Pris
5 500 SEK
Nästa kurstillfälle
10 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
36 timmar på 6 tillfällen
Pris
5 500 SEK
Nästa kurstillfälle
10 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig den grafiska tekniken träsnitt på Falu Konstgrafiska Verkstad

Träsnitt är en gammal konstnärlig teknik som är förvånansvärt lätt att lära sig. Vi arbetar med mdfskivor som är lätta att skära i. Man skär linjer och former på sin skiva med särskilda knivar och överför motiven på papper med hjälp av en traditionell grafikpress. De tryckta konstverken har starka uttryck med tydliga former och färger. Det är lätt att göra något häftigt och träsnitt ger ofta en affisch-känsla med knalliga färger.

Det går att grotta ner sig för den detaljinriktade, till exempel göra uttrycksfulla självporträtt och lägga stor energi på att få till fina infärgningar. Samtidigt kan även den mer rastlösa personligheten hitta roliga metoder: man kan med fördel skära fritt och slarvigt, eller helt enkelt använda några av de utskurna formerna jag ordnat och komponera en bild utifrån dem. Lusten att skapa står i fokus.

Nina Edling är en uppmuntrande och tillåtande lärare som fokuserar på att eleverna själva ska göra upptäckter. På den här kursen lär Nina ut träsnittets grunder och sedan är det fritt fram att experimentera tillsammans. Poängen är att du ska förstå hur Nina som konstnär tänker: man leker sig fram och tar ”det korrekta sättet” med en nypa salt. Att skapa är att vara fri.

Kursen är förlagd till tre helger: 10-11 februari, 17-18 februari och 9-10 mars på Falu Konstgrafiska verkstad.

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 11:00-16:00
Lokal: Blindgatan 44
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 februari, 2024

  • Kurs
  • Falun

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kurs i träsnitt med Nina Edling och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Dalarna
Skomakargatan 11
78170 Borlänge

Studieförbundet Vuxenskolan i Dalarna är fylld av studiecirklar och kulturaktiviteter av alla slag. Vi erbjuder mötesplatser där människor kan utvecklas, umgås, diskutera samhällsfrågor, skaffa nya impulser och inte minst få nya kunskaper. På den här sidan delar vi med oss...

Läs mer och visa alla kurser med SV Dalarna

Highlights