Inga recensioner än

Vedugnsbakning HT-23

SV Blekinge, i Johannishus
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 500 SEK
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Baka bröd i vedeldad stenugn.
När kursen startar finns det redan färdiga degar att baka ut. Under tiden eldas ugnen till rätt temperatur för att vid rätt tidpunkt sätta in de jästa bröden. När bröden är klara lär vi ut hur man skållar mjöl och hur det går till att sätta en deg. Efter avslutad kurs är samtliga moment i bakningsprocessen täckta. Bröden vi bakar, delar vi efter önskemål bland deltagarna (5-7 bröd var).

I Mölleryd en bit från Johannishus slott ligger en KRAV-certifierad gård som heter Mikklagård. Mikklagård har inriktat sig på uppfödning av Hereford-boskap. Under de senaste åren har gårdens ägare Ronny Johansson även byggt upp ett litet gårdsbageri. Ronny har under dessa tre år återupptagit en bortglömd skatt. Ronny och Britt Sandin bakar bröd från recept som deras farmödrar lärde sig baka för ca 100 år sedan. De har även tagit fram nya surdegsrecept som är Mikklagårds signum.

Passionen för brödbaket delar de med SÉBASTIEN BOUDET som varit deras kursledare.

Det lilla bageriet på Mikklagård är uppbyggt och renoverat med modern utrustning. Hjärtat i bageriet, den vackra stenugnen är kvar och i gott skick. I ugnen bakas efter noggrann eldning ca 30 bröd åt gången.

Ronny och Britt´s bröd har sålts på marknader runt om i Blekinge.
I avgiften ingår lättare fika och lunch. Till lunch bakar du din egen pizza i vedugnen.

Kursen är en heldag, det kan vara svårt att ange exakt sluttid för dagen.

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, och fråga om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.

Veckodag:
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Ronnie Johansson
Lokal: Micklagårdsvägen 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vedugnsbakning HT-23 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Blekinge
Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...

Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Highlights