Bakkurs - Bakning och desserter

Bli en mästare i bakning

Vill du kunna baka ditt favoritbröd eller skapa vackra bakverk? Efter en bakkurs kommer du att ha nytta av det du har lärt dig, oavsett om ditt mål är att alltid äta nybakat bröd till frukost eller imponera gästerna med en snygg efterrätt. 
Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

Att göra sitt eget bröd har blivit en självklarhet i många hem, inte bara för att det är ett billigt sätt att få äta färskt bröd till frukost, utan även för att det är väldigt kul att baka. Vilken typ av bröd som vi bakar går i trender och vi har bland annat sett hur surdegsbrödet har skapat en egen bakningskultur bland svenskarna. Just nu ligger mycket fokus på desserter och att göra snygga bakverk som är vackra att titta på. 

Vad får du lära dig på en bakkurs?

Under bakkurs får du lära dig att baka ditt favoritbröd. Du kommer också introduceras till nya smaker och ingredienser som du kanske inte visste att man kunde använda i brödbakning. Kurserna går även igenom det mest grundläggande, såsom att behärska jästen och jäsningsprocessen. Vill du lära dig mer om hur du bakning? Gå en brödkurs!

Baka till jul? Se alla kurser i julbak här

Lär dig laga desserter

Intresset för att skapa avancerade desserter och vackra bakelser har ökat markant i populäritet. I många matlagningsprogram på TV har fokus flyttats från huvudrätten till efterätten, och vi ser både amatörer och stjärnkockar tävla med sina bakverk. En anledning till det ökade intresset kan ha att göra med att desserter ses mer som en konstform, där färg och form är minst lika viktigt som själva smaken. Om vi tittar på de matlagningskurser som erbjuds kan vi även se att kurser som är specifikt inriktade på att tillaga desserter har ökat. Du kan till exempel gå en kurs i att göra din egen choklad eller baka cupcakes med fin dekor.

Baka tårtor

Att baka goda och samtidigt representativa tårtor kan te sig svårt ibland. Många bakar vi inför olika kalas och ofta under stressande former. Men att istället ta sig tid att göra en tårta gör att resultatet blir så mycket bättre, både för dig och dina gäster. Gå en tårtkurs och lär dig mer. 

Kanelbullen - En klassiker sedan 1920

Något som är väldigt vanligt att baka är kanelbullar, även kallad kanelsnäcka och kanelsnurra. Kanelbullar är även mycket uppskattade i Nordamerika och i norra Europa. I Sverige har man bakat kanelbullar sedan 1920-talet då tillgångar på bullens ingrediensrna ökade. En kanelbulle innehåller i huvudsak vetemjöl, mjölk, jäst, socker, smör och självklart kanel.

Kaffe till kaffebrödet

Att göra kaffe är en konst i sig. Lär dig mer om hantverket på en barista kurs

Jämför kurser

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »