Visa kurser.se som: Mobil

Stickat till vardags med Erika Åberg

SV Blekinge
Kursinformation
Ronneby
16 timmar på 2 tillfällen
2021-10-30 10:00
1 900 SEK

Kursbeskrivning

INNEHÅLL:
Kusen utgår från Erika Åbergs senaste bok ”Stickat till vardags”. Under en fullmatad lördag och söndag går vi igenom vad en stickad hållbar basgarderob kan bestå av - vi bekantar oss med plaggtyper plaggen ur boken och du som deltagare får fundera och skissa på din egen stickade basgarderob.
Kanske vill du hitta en egen färgskala och lägga grunden till ett eget mönsterbibliotek att applicera på dina egna plagg utifrån plaggtyperna i Erikas bok?
Vi kommer att leta egna mönsterbilder i omgivningarna och bland traditionella mönsterför att sedan sätta samman mönster och anpassa dem efter olika konstruktioner prata om kvaliteter och materialval. Hur kan du planera dina egna plagg utifrån vad du har för krav och önskemål på vardagsplagg till dig och dina närmsta i er vardag? Du arbetar alltså självständigt med stöd av Erika med att planera dina projekt – strumpor vantar mössor tröjor eller koftor. Antingen baserar du helgens arbete helt på plagg och mönster ur boken eller på att rita egna mönster att kombinera med Erikas plagg och mönsterbibliotek.

Vi pratar också om att hitta sitt eget formspråk inspiration och kreativt fokus i en handgjord vardag. Det blir handfasta övningar och genomgångar av tekniska finesser som gör de olika plaggen ännu trevligare att sticka och bära.

Kursen passar dig som vill lära dig mer om att utforska att sätta samman former och färger i egna unika mönster och plagg samt fördjupa din stickning.

Kursen sker i samarbete med Kulturcentrum Ronneby Konsthall Slöjd i Blekinge och SV Blekinge.

FÖRKUNSKAPER:
Du bör vara bekant och bekväm med att sticka aviga och räta maskor sticka flerfärgsstickning runt på strumpstickor eller rundsticka samt att lägga upp maskor och maska av.

PLATS OCH TID:
Kursen äger rum i Kulturcentrum Ronneby. Lördag den 30 - söndag den 31 oktober kl 10:00-16:00.

TA MED TILL KURSEN:
”Stickat till vardags” av Erika Åberg (Studiematerial)
• Akvarellark A4 storlek 3-5 st
• Mobiltelefon med kamera om man har
• Akvarellfärger/vattenfärg
• Färgpennor
• Tidningsurklipp/inspirationsbilder/tygbitar/restgarner till moodboard
• Limstift
• Rutat papper
• Skisspapper och penna
• Egen verktygslåda med måttband sax en bit strump- lin eller bomullsgarn om ca 40 cm stoppnål
• Stickor och garn i ljust och mörkt (t ex vitt svart eller ljust och mörkt grått med lämpliga stickor till t ex 50 g av varje ullgarn 350-400 m/hg med stickor strump-stickor eller rundstickor 3 mm).
Gärna fler färger i samma kvalitet som det mörka och ljusa ovan. Garnerna ovan är till för att provsticka mönster och för att göra teknikprover så ta gärna med fler uppsättningar stickor!
OBS! Huvudsaken är inte grovleken på garnet utan att stickorna passar garnet och att garnerna har samma grovlek och går att kombinera.

• Bekväma skor för promenad och kläder efter väder!

DETTA INGÅR I DELTAGARAVGIFTEN:
Föreläsningen "STICKAT TILL VARDAGS" fredag den 29 oktober kl 17:00 Kulturcentrum Ronneby. Entréavgiften (90 kr) ingår i deltagaravgiften uppge det i såfall vid din anmälan till föreläsningen.
Föreläsningen "STICKAT TILL VARDAGS" Erika Åberg föreläser om arbetet med och tankarna bakom sina senaste böcker Stickat till vardags och Mina stickade projekt. Hon berättar om inspirationen bakom hur hon arbetar med färger och mönster och plaggtyper. Om tradition material och tankarna kring en handgjord vardag. Efter föreläsningen finns det möjlighet att få se ett urval plagg ur böckerna se skisser och få böcker signerade.
Fika och frukt.

OM ERIKA:
Erika Åberg är författare föreläsare och frilansande hemslöjdskonsulent som sedan hösten 2014 bor på Gotland. Hon arbetar framförallt med stickning – både med material och tekniker med ull men också med andra slöjdtekniker. Hon är utbildad vid HV Skola och är ena halvan av Görbart – en podd om handgjort skapande. Erika är aktuell med böckerna ”Stickat till vardags” och ”Mina stickade projekt” som kom ut i september 2020.
Instagram: @wynja
www.wynjaproduktion.se

Veckodag: Lördag Söndag
Tid: 10:00-16:00
Ledare: Erika Åberg
Lokal: Kallingevägen 3
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stickat till vardags med Erika Åberg.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Recensioner
Bli den första att recensera Stickat till vardags med Erika Åberg!
Intresseanmälan

För att få mer information om Stickat till vardags med Erika Åberg, fyll i följande uppgifter: