Visa kurser.se som: Mobil

SRC/VHF båtradio Vt-22

SV Blekinge
Kursinformation
Karlskrona
15 timmar på 5 tillfällen
2022-03-07 18:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

SRC (Short Range Certificate) - den äldre benämningen VHF

Att ha en VHF ombord och veta hur man skall använda och prata i den, är ett väldigt bra komplement till mobiltelefon eller när du inte har någon kontakt med land alls. Räckvidden med VHF är längre än med en mobil och dessutom får du fri tillgång till ex. väderprognoser, storm- och kulingvarningar, kostnadsfri direktkontakt till andra fartyg och båtar med VHF samt kanske allra viktigast; att kunna få hjälp om du kommer i sjönöd.
En VHF ombord - en säkerhet för dig!
Åldersgräns är 15 år.

KURSENS INNEHÅLL:
Genomgång av trafikdisciplin, anrop, DSC m.m. samt nöd-, il- och varningstrafik. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt SRC-förhör vilket genomförs av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB) utnämnd förhörsförrättare. Eleven skall även göra ett praktiskt prov i simulator. Vid godkänt förhör får eleven ett sigill och stämpel i sin personliga NFB blå intygsbok. Vid detta förhör tar NFB ut en avgift om 625 kronor för förhöret samt ytterligare 65 kronor för den som behöver en ny intygsbok. Detta utöver kurskostnaden. Mer om vad som ingår i SRC kan du läsa om på NFBs hemsida.

MATERIAL:
Kompendium finns till försäljning för 100 kr, betalas direkt till ledaren.

LEDARE: Per Siebing, arbetat med sjöradiokommunikation på kustradiostationer, ombord, i Marinen som huvudlärare i GMDSS och nu tim-lärare på Linné-universitetet Kalmar Sjöfartshögskola. Är också förhörsförrättare i SRC (VHF) och LRC (kortvågscertifikat) för NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning. Även utbildad i pedagogik och utbildat mycket sjöfolk.

OBS!
Vi planerar även att starta en digital kurs, där de 4 första träffarna sker digitalt via Zoom och den sista träffen är i SV:s lokal i Karlskrona. Planerad start våren 2022.

Veckodag: Måndag, Torsdag
Tid: 18:00-20:30
Ledare: Per Siebing
Lokal: Ronnebygatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om SRC/VHF båtradio Vt-22.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Recensioner
Bli den första att recensera SRC/VHF båtradio Vt-22!
Intresseanmälan

För att få mer information om SRC/VHF båtradio Vt-22, fyll i följande uppgifter: