Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Skrivarkurs för dig som vill komma igång VT-21

SV Blekinge
Kursinformation
Ronneby
30 timmar på 10 tillfällen
300 SEK

Kursbeskrivning

Vår skrivarcirkel har som mål att få oss att utveckla vårt skrivande genom att skriva läsa och diskutera egna och varandras alster. Genom att ge och få konstruktiv kritik uppmuntran och inspiration kommer vi vidare med den sorts skrifter vi själva väljer att arbeta med.

Syftet med cirkeln är i första hand att tillsammans med andra likasinnade träna upp färdigheter vad gäller att framföra sina tankar känslor och historier. Vi skriver texter med olika sorters innehåll och med olika tidsomfång. Man kan skriva prosa eller dikter - allt efter tycke och smak.
Vid behov och efter önskemål kan vi också få hjälp med rent språkliga saker eller konstruktionsfrågor som vi som skribenter brottas med ibland.

Vi skriver hemma om ett i förväg givit tema (eller eget om man föredrar det) och väl på träffen
läser vi upp för varandra och får respons på det vi just läst och hört.
Temat kan vara allt från "En kärlekshistoria" till " Det var en mörk natt allt började...". Genre är efter eget tycke och smak.

Andra delen av träffen skriver vi en "kortskrivning" på plats med en gemensam uppgift.
Igen läser vi och pratar runt vad vi skrivit och kan på så sätt få inspiration att skriva vidare hemma eller vid annat tillfälle. Här kan det röra sig om att skriva till en bild fortsätta en berättelse med en mening given eller stafettskrivning.

Ett perfekt språk är inte målet men om deltagarna önskar det så kan vi träna på det också. Det viktigaste är att släppa loss skrivandets krafter och låta det blomma ut!

LEDARE:
Jag heter Bertil Andersson och har jobbat som lärare inom el i över 30 år. Som pensionär ville jag skriva något annat än tekniska texter och har därför gått skrivarkurser vilket jag har uppskattat mycket.

Veckodag: Tisdag
Tid: 13:00-15:30
Ledare: Bertil Andersson
Lokal: V. Torggatan 7A
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs för dig som vill komma igång VT-21.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Recensioner
Bli den första att recensera Skrivarkurs för dig som vill komma igång VT-21!

Liknande kurser