Sandgjutning i Glas med Malin Mena

SV Blekinge, i Karlskrona
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 550 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 550 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Sandgjutning i Glas med Malin Mena

INNEHÅLL:
Introduktion: Första gången vi träffas arbetar vi med lera som kommer att bli din originalform till din skulptur som ska gjutas i sand. Vi pratar även om hur glasgjutningens principer fungerar och vad som är möjligt. Om man vill ta med någon form som man vill gjuta av så går det också bra.
2 timmar (120 min)

Glasgjutning: Andra gången vi ses gör vi glasgjutningen i sand med varmt glas ifrån ugnen. Varje person hinner med ett par olika gjutningar, samt om man vill testa en fri form i sanden, eller har något annat föremål som man vill göra en avgjutning ifrån.
3 1/2 timmar (210 min)

Avslutning: Tredje gången möts vi upp och hämtar och tittar på varandras resultat. Här finns det möjlighet att signerar, gravera mönster eller om man så vill sandblästra sina alster.
1 ½ timme (90 min)

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

TID OCH PLATS:
Kursen är planerad till lördagen den 14 oktober kl 11:00-13.00 och söndagen den 15 oktober kl 11:00-14:30.
Sista tillfället bestäms gemensamt för upphämtning av alster, samt signering och gravering.
Kursen kommer att hållas i Glastornet Studioglashytta i Nättraby, där Malin Mena driver Blekinges enda studioglashytta. Du kommer att vistas i en inspirerande miljö där kreativitet och nyfikenhet är starka ledord.

MATERIAL:
Material till glasgjutning och lera till framtagning av form, samt fika ingår i deltagaravgiften. Vi reserverar oss för ev höjningar när det gäller elpriser och materialkostnaden. Mer information får du vid anmälan.

LEDARE:
Malin Mena är utbildad glaskonstnär vid Konsthögskolan i Stockholm. Malin har även arbetat inom Orrefors koncernen, i Frankrike, Danmark och USA. Hon driver idag sitt företag Glastornet Studioglashytta där hon tillverkar glas till försäljning, gör offentlig konst, samt håller kurser och events. För mer info. www.malinmena.se

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 11:00-13:00
Ledare: Malin Mena
Lokal: Ekebacksvägen 10
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 oktober, 2023

  • Kurs
  • Karlskrona

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sandgjutning i Glas med Malin Mena och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Blekinge
Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...

Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Highlights