Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

SRC (VHF)-intyg för att hantera båtradio

Du kan köpa en VHF-radio utan att inneha SRC-certifikat, men för att använda den krävs tillstånd. Användandet av VHF-radio har ökat bland privatpersoner under de senaste åren och idag förekommer det allt oftare att fritidsbåtar är utrustade med en VHF-apparat. Mobiltelefoner räcker inte till när teckningen bryts utanför kusterna. Fritidsbåtar har tillgång till alla de övriga fartygens kanaler. Det finns även några kanaler reserverade för fritidsbåtar.

Att ta certifikat för VHF/SRC-radio

Examination för VHF/SRC-certifikat görs hos godkänd förhörsförättare, vilket kan vara en av kursledarna på skolan och då görs provet i direkt anslutning till kursen. För att erhåll intyg om giltigt SRC-certifikatet måste uppskrivningen göras hos en förhörsförrättare auktoriserad av NFB (Nämnden för båtlivsutbildning).

Vad lär du dig på en kurs för VHF/SRC-intyg?

Här hittar du kurser som leder till VHF/SRC-certifikat och ger dig kunskaper om bland annat teknisk användning av VHF-radio, trafikteknik, bokstavering, varnings- och nödanrop. En kurs kan läsa som intensivkurs under en heldag eller uppdelat på flera tillfällen.

Jämför kurser
Säkrare kurs med Navigationsgruppen

Kurserna hos Navigationsgruppen har gett Felix Gyllenberg och Dilek Thulinsson ökad säkerhet och mer kunskap om båtliv. 

Läs mer

Övningsfrågor förarintyg

Övningsfrågor inför förarintyget

Testa dina kunskaper inför det kommande teoretiska provet. Gör övningsprovet här »