Visa kurser.se som: Mobil

Navigation - SRC/VHF, söndagar

SV Blekinge
Kursinformation
Karlskrona
16 timmar på 4 tillfällen
2020-02-02 15:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

SRC (Short Range Certificate) - den äldre benämningen VHF

Att ha en VHF ombord och veta hur man skall använda och prata i den är ett väldigt bra komplement till mobiltelefon eller när du inte har någon kontakt med land alls. Räckvidden med VHF är längre än med en mobil och dessutom får du fri tillgång till ex. väderprognoser storm- och kulingvarningar kostnadsfri direktkontakt till andra fartyg och båtar med VHF samt kanske allra viktigast; att kunna få hjälp om du kommer i sjönöd.
En VHF ombord - en säkerhet för dig!
Åldersgräns är 15 år.

KURSENS INNEHÅLL:
Genomgång av trafikdisciplin anrop DSC m.m. samt nöd- il- och varningstrafik. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt SRC-förhör vilket genomförs av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB) utnämnd förhörsförrättare. Eleven skall även göra ett praktiskt prov i simulator. Vid godkänt förhör får eleven ett sigill och stämpel i sin personliga NFB blå intygsbok. Vid detta förhör tar NFB ut en avgift om 450 kronor för förhöret samt ytterligare 50 kronor för den som behöver en ny intygsbok. Detta utöver kurskostnaden. Mer om vad som ingår i SRC kan du läsa om på NFBs hemsida.

MATERIAL:
Kompendium finns till försäljning för 50kr betalas direkt till ledaren.

LEDARE: Per Siebing arbetat med sjöradiokommunikation på kustradiostationer ombord i Marinen som huvudlärare i GMDSS och nu tim-lärare på Linné-universitetet Kalmar Sjöfartshögskola. Är också förhörsförrättare i SRC (VHF) och LRC (kortvågscertifikat) för NFB Nämnden för Båtlivsutbildning. Även utbildad i pedagogik och utbildat mycket sjöfolk.

Veckodag: Söndag
Tid: 15:00-18:15
Ledare: Per Siebing
Lokal: Ronnebygatan 9

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Navigation - SRC/VHF, söndagar.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Tel: 0771-210 400
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Navigation - SRC/VHF, söndagar!