Visar 1-20 av 69 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 69 träffar
1
2
3
4

Mer om Övriga hantverk

Att arbeta med ett hantverk är både rofyllt och kreativt. Det finns många hantverk att ägna sig åt, vissa är mer traditionella än andra. Oavsett vilken hanteverkskurs du går kommer du att lära dig en teknik för att skapa något nytt, något alldeles eget. 

Kurs i svetsning

Svetsa ihop ett eget trädgårdsbord eller en sänggavel. Med hjälp av svetsning kan du foga samman metallstycken i vilka konstellationer du vill. Tekniken går ut på att en gasflamma eller en laser smälter samman metallstyckena. Resultatet blir stabilt och hållbart. Att svetsa kräver skicklighet. Dels krävs teknik så att kvaliteten på svetsningen blir bra och dessutom krävs kunskap om svetsarens belastning och säkerhet. Svetsning är ett hantverk där de små detaljerna verkligen gör skillnad.

Vad är skillnaden mellan svetsning och lödning?
När man svetsar är det metallstyckena själva som smälts och sammanfogas med varandra. Vid lödning är det istället ett tillsättsmaterial som smälts och läggs mellan metallstyckena och sammanfogar dem.

Skapa kort/kortmakeri 

Skapa egna kort och lär dig nya tekniker med en kurs i kortmakeri. Idag skickar nästan alla grattishälsningar och julkort via sociala medier på internet. Stick ut ur mängden och skicka egenhändigt skapade kort. Lägg ner lite extra tid på de personer du tycker om.  Att skapa sina egna kort och ge bort eller skicka på posten uppskattas oftast mycket av mottagaren. Samtidigt som du får utlopp för din kreativa sida gör du någon annan extra glad. Att ge en personlig genomtänkt hälsning till någon kan förgylla dagen både för dig och för mottagaren. Det finns många kurser i kortmakeri där du får möjlighet att vara kreativ och skapa dina egna kort.

Egna kort görs oftast på lite grövre papper som dekoreras med bland annat stämplar, tygband, glitter och figurer. En kurs i hur du skapar kort ger dig inspiration och mod att prova nya saker och tekniker. Använd korten du skapar som julkort, födelsedagskort, festinbjudningar eller tackkort.

Kurs i bokbinderi

Bokbinderi är ett hantverk med anor långt bak i tiden. Ursprungligen skrev människor på pergament som syddes ihop i ena sidan. Från 700-talet och framåt gjordes bokens pärmar av tunna träskivor som oftast var överklädda med läder eller pergament. Efter det gick det över till kartong istället för trä och tyg började användas istället för skinn. Bokbinderiet har utvecklats sedan dess och idag finns det ett flertal tekniker för att binda en bok. En bok kan till exempel vara limbunden eller trådbunden och flera material kan användas till överklädningen. De olika sätt en bok kan konstrueras på kallas band. Skinnband, pergamentband och linneband är några exempel.

Genom att gå en kurs i bokbinderi får du möjlighet att lära dig ett äkta hantverk. När du binder dina egna böcker får du möjlighet att kombinera färger och material precis så som du vill tolka boken. Efter en kurs i bokbinderi kan du göra din favoritbok extra personlig. Hitta din bokbinderikurs idag!

Decoupage kurs

Vill du lära dig dekorera på ett nytt sätt? På en decoupage kurs får du testa på allt från glas till textil. Här hittar du tillgänliga decoupagekurser.

Floristkurs

Att arbeta med blommor är ett hantverk som alltid existerat. Vi har använt blommor som ett sätt att göra oss eller omgivningen runt omkring oss vackrare, Vissa menar också att blomsort och mängd kan verka som symboler. En ros kan exempelvis betyda: "Jag älskar dig". Tycker du om att skapa med färg och form? Då bör du gå en floristkurs. Hitta din floristkurs här!

Jämför kurser