Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

StudioSalsa

Mer än bara en dansskola

På StudioSalsa lär du dansa salsa tillsammans med pedagogiska lärare som sprider en skön känsla i hela danslokalen. StudioSalsa är mer än bara en dansskola. Här träffas danssugna elever på alla nivåer för att ryckas med i den härliga stämningen. Här kan du läsa mer om hur två deltagare lärde sig stegen och träffade nya vänner att dansa med på fritiden.

Maria Holmlund”Lärarna är väldigt pedagogiska och duktiga på att anpassa sig efter den nivå man ligger på”

/Maria Holmlund, Marknadschef

Maria Holmlund ångrar att hon inte började dansa tidigare efter att ha gått tre danskurser på StudioSalsa. Idag tycker hon att dans är det roligaste hon vet. Maria har fått många nya vänner genom StudioSalsa som hon ofta går ut och dansar med tillsammans.


Varför gick du kurserna?

– Jag har alltid älskat sång och musik och har sjungit i många år men har alltid känt att jag har haft lite svårt att släppa loss och uttrycka mig med kroppen. Genom att börja dansa ville jag känna mig mer bekväm i mig själv och våga mer.

Vad lärde du dig på kurserna?

– Utöver att lära mig själva grunderna i salsa så har jag fått en mycket större kroppskontroll. För mig har dansen många vinster, både ökad kroppskontroll i form av smidighet och styrka men också en förbättrad självkänsla när det gäller att uttrycka sig.

Varför valde du StudioSalsa?

– Jag blev rekommenderad StudioSalsa av en kompis som gick där och trivdes jättebra. Kombinationen av erfarna lärare och en inställning att dans ska vara roligt och inte ge prestationsångest passade mig väldigt bra.   

Hur gick undervisningen till?

– Kurserna är indelade i nivåer beroende på hur stor danserfarenhet man har. Lektionerna inleds med s.k. ”shines” där man värmer upp kroppen men också förbättrar koordination och smidighet för att bli säkrare i sin dans. Därefter dansar man normalt en figur i par. Det är vanligt att man byter partner under lektionerna för att lära sig följa olika personers dansstilar.

– Positivt hos StudioSalsa är att det nästan alltid finns hjälpdansare så att alla har en partner, vilket är jättebra då många inte är inskrivna i par.

Hur var danslärarna?

– Enormt inspirerande. Man märker att lärarna älskar dans och det är svårt att inte ryckas med av den passionen. Det finns en stor värme och glädje hos StudioSalsa som jag tror skiljer skolan från andra. Det blir inte anonymt på samma sätt som på de stora dansskolorna, utan man känner sig direkt som en del av gruppen. Lärarna på StudioSalsa ser till att eleverna vågar dansa och man känner sig inte rädda för att göra fel.

 

Guillermo Silva”StudioSalsa är mer än bara en dansskola, det är en rolig mötesplats också”

/ Guillermo Silva, Säljare 

Guillermo Silva hade inte tagit ett steg salsa innan han började på StudioSalsa. Tidigare dansade han mest ute på krogen och kom det salsa ur högtalaren satte han sig snällt och bara tittade på när andra dansa . Idag har Guillermo mycket roligare när han går ut på ställen som spelar salsa.Varför gick du kurserna?

– En vän föreslog flera gånger att jag skulle börja gå kurser på StudioSalsa, men jag trodde inte riktigt på det. När jag väl kom dit och gick en lektion var jag fast.

Vad lärde du dig på kurserna?

– Självklart att dansa salsa, men ännu viktigare att ha kul när man dansar. Jag upptäckte även att jag inte alls är så träbent som jag trodde!

Varför valde du StudioSalsa?

– Jag hälsade på en vän som dansade där och blev medryckt av den positiva energi som Gabbe och Linda utstrålar när de undervisar. StudioSalsa är en skola som knyter samman människor på ett djupare plan än ett ”Hej och Hejdå”.

– Man har lärt känna en hel del nya och härliga människor som för den positiva känslan vidare i kontakten med andra. Mycket bra sammanhållning, ödmjukhet och hjälpsamhet som väldigt få andra ställen har.

Hur gick undervisningen till?

– Man står i en danslokal, framför spegeln och tar efter läraren under uppvärmningen - olika rörelser och fotarbete. Sedan blir det pardans för hela slanten, nya turer i olika svårighetsgrader. Lärarna går runt, rättar, tipsar och ser till att man sätter stegen.

Hur var danslärarna?

– Suveräna - pedagogiska, positiva och uppmuntrande.

Vad är ditt helhetsintryck av StudioSalsa?

– Studio salsa är mer än bara en dansskola, det är en rolig mötesplats också. Man träffar och lär känna många härliga personer. Den positiva energin man fylls med när man är där bär man med sig under veckan och det är gött!
Läs mer om Salsa - nybörjarkurs
Läs mer om Salsa - Gratis provlektion
Läs mer om Rueda de casino

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Studio Salsa och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.