Visa kurser.se som: Mobil

Introduktionskurs i filmskådespeleri

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland
Kursinformation
Uppsala
4 dagar
Start 12 september kl 10-17
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig mer om filmskådespeleri och att agera framför en kamera så är det här kursen för dig! Allt skådespelande under den här kursen sker framför kameran och du får lära dig att ta dig an en scen från manusanalys till färdig scen.

Kursen är under fyra heldagar; lördag och söndag den 12 och 13 september och 26-27 september mellan 10-17 inklusive 1 timmes lunch.

Förkunskaper: Du har tidigare skådespelerierfarenhet, t.ex. från teater, spex, skådespeleriteknik-kurs eller liknande och vill lära dig att jobba med kameran som medium.

Upplägg: Allt skådespelande sker framför kameran och du får lära dig att ta dig an en scen från manusanalys till färdig scen. I en liten grupp (max 6 deltagare) får du lära dig att använda kameran som medium. Ditt arbete kommer att filmas med din egen mobiltelefon för att du ska kunna ta hem och titta på dit eget material. Se till att det finns plats för filmer på telefonen samt se till att telefonen är laddad på morgonen. Ta med en mobilladdare ifall du behöver ladda mobiltelefonen igen under dagen. För att vi ska kunna utnyttja tiden så bra som möjligt och för att du ska få känna på hur det känns att förbereda dig inför en filminspelning kommer du att få uppgifter att göra hemma mellan de olika dagarna.

Dag 1: Vi går igenom vad som skiljer filmskådespeleri från teater. Vi analyserar ett manus tillsammans och går igenom hur man gör starka val och hur man förbereder sig hemma när man skådespelar i film som till skillnad från teater inte har några repetitionsperioder.

Dag 2: Vi jobbar med scener från manuset som vi analyserade dag 1. Vi tränar på att hantera olika ”shots” (bilder) – wide shot, mid shot och close up, samt att plocka upp mitt i en scen vid t.ex en omtagning eller filmning av en annan typ av bild eller kameravinkel, hur man använder rösten framför kameran, att ”leva mellan replikerna”, och att ha ett tydligt ark i scenen – att gå från en punkt till en annan med sina skådespelerival.

Dag 3: Vi jobbar med komediscener från ett manus som du har fått analysera själv. Vi tränar på alla verktyg som vi använde dag 2, samt de komiska elementen. Vi jobbar med olika ”shots” på samma sätt som dag 2.

Dag 4: Vi jobbar med scener från TV-serier. Du kommer att få regi av den typ som en regissör kan ge på en inspelningsplats istället för den typ av feedback som en skådespeleri-lärare ger.

Självklart får du behålla allt inspelat material.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Ålder: Minst 14 år gammal.

Kostnader

2 300 kr

Kursledare

Kursledareär Elin Hilläng. Elin har en Associate Degree i filmskådespeleri från The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York. Hon undervisar även i Meisnerteknik.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionskurs i filmskådespeleri.

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Vi är ett studieförbund som arbetar aktivt med folkbildning. Vi är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse. Vår vision är att vara en frigörande kraft för människors möjligheter, i ett samhälle med respekt för naturens och kulturens mångfald.  Våra kursledare har...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland

Pilgatan 8c
721 28 Västerås

Recensioner
Bli den första att recensera Introduktionskurs i filmskådespeleri!

Liknande kurser