Visa kurser.se som: Mobil

WordPress grundkurs distans

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
2 400 SEK

Kursbeskrivning

WordPress grundkurs distans


Lär dig grunderna i WordPress ett av världens mest populära kostnadsfria hemsideverktyg. Här får du bygga en egen hemsida med fokus på layout, användarvänlighet och webbstandarder. Kursen vänder sig till både privatpersoner och egna företagare. Kursen startar normalt i anslutning till kursanmälan.

Kursen genomförs i vår distansplattform Learnify med undervisningsfilmer. Eftersom lektionerna inte ges i realtid kan du genomföra dem när du själv har möjlighet. Ett kompendium ingår i kursavgiften där kursmomenten finns dokumenterade.

Målgrupp

Denna kurs lär dig grunderna i WordPress ett av världens mest populära kostnadsfria hemsideverktyg. Här får du bygga en egen hemsida med fokus på layout, användarvänlighet och webbstandarder. Kursen vänder sig till både privatpersoner och egna företagare.

Moment

• kort presentation av WordPress och dess historik    
• programmets funktioner och menyer    
• skapa och uppdatera webbsidor    
• skapa text, bild, banners, länkar och menyer    
• layout/design med WordPress olika teman    
• tips om både kostnadsfria och betalteman    
• använda plugins    
• uppdatera WordPress, teman och plugins    
• säkerhetskopiering    
• sökmotoroptimering

Förkunskaper

Goda kunskaper i Mac eller pc. Inga förkunskaper i WordPress krävs.

Moment och innehåll

Under kursen arbetar vi med ett projekt med eget bildmaterial. Med hjälp av mallar för text, bild, grafik och layout bygger du din egen hemsida.

Mål

Efter kursen ska du kunna göra en komplett hemsida med text och bild samt ha god kännedom om kursens övriga moment.

Kursmaterial

Kursmaterial i pdf-format ingår i kursavgiften och inkluderar kursmomenten.

Genomförande

När du anmält dig till kursen får du en anmälningsbekräftelse och kallelse tillsammans med din faktura, samt en inbjudan med länk att logga in i vår distansplattform.

Kursen startar normalt i direkt anslutning till anmälan men under sommaren kan det dröja upp till fem arbetsdagar

När du loggat in får du utförlig information om hur kursen ska genomföras. Här finns en studieplan med en lektion per vecka under sex veckors tid.

Eftersom ingen undervisning sker i realtid och du har tillgång till kursen under totalt tre månaders tid kan du själv välja om du vill genomföra kursen snabbare eller på längre tid än vår färdiga studieplan på fem veckor rekommenderar.

Vi kommunicerar via distansplattformen så att frågor som uppstår kontinuerligt kan lyftas under kursens gång.

Kursintyg

När du genomfört kursen rapporterar du in det till läraren som utfärdar ett kursintyg.

Webbhotell och domänadress

För att kunna delta i kursen behöver du ha webbhotell och domänadress. Oavsett om du redan har detta eller inte behöver du inte göra något innan kursen startar. I början av kursen går vi igenom hur du skaffar webbhotell och domänadress, ifall du inte redan har det.

Support

Support ingår i kursavgiften på grundkursrelaterade moment. Under kursen ges support via vår undervisningsplattform och efter kursen ges support via mail.

Startgaranti

Kursen startar alltid som planerat.

Betalning

Om kursavgiften ska betalas av ett företag, har du möjlighet att ange faktureringsadressen efter att du fyllt i den grundläggande informationen i anmälningsformuläret.    
    
Om du ska betala kursen själv finns det möjlighet att dela upp betalningen på två eller tre gånger med en månads mellanrum. Detta kostar inget extra. Ange i meddelandefältet att du vill dela upp betalningen.        
      
Marianne All Gustafsson undervisar i Word, PowerPoint och Excel, både på grund- och fortsättningsnivå och hon håller flera distanskurser inom ekonomi och webbpubliceringsverktyget WordPress.Hon har mångårig erfarenhet av data- och ekonomiundervisning och arbetar även yrkesmässigt i de program som hon undervisar i.  

Kostnader

2 400 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om WordPress grundkurs distans.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera WordPress grundkurs distans!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner