Visa kurser.se som: Mobil

Taiji (Tai Chi) & Qigong Intensivkurs

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
3 tillfällen
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Taiji (Tai Chi) & Qigong Intensivkurs

Vill du få uppleva meditation i rörelse, utökat välbefinnande, hälsofrämjande effekter, då är Taiji & Qigong ett utmärkt sätt att träna.

I denna kurs får du snabbare introduktion i Qigong samt till Chen-taiji, som är den ursprungliga (lite kung fu-liknande) Taijistilen – mer tydligt bevarat självförsvarinslag. Taiji är modern till ”Yin & Yang”, som balanserar de två urkrafterna för att uppnå den perfekta balansen i kropp & själ för att få harmoni i vår livstillvaro. Inre energi förmås flöda med hjälp av mjuka kontinuerliga rörelser i samklang med djup bukandning och i ett tillstånd av fridfullt sinneslugn - som ”meditation i rörelse”. Taiji är dessutom i grunden ett självförsvarsystem med inriktning på de inre krafterna.

Rörelserna är mestadels spiralformade och rytmen variera från långsamt till snabbt. Effekten av långsamma mjuka rörelser skapar inre effekter - klarhet och mental balans – ökat kroppsmedvetande. Inga förkunskaper krävs. Möjlighet att sedan fortsätta i Taiji (Tai Chi) - Chenstilen ”Nivå 1–2”.

Filosofin i Taiji och Qigong använder sig av samma principer, för såväl kroppslig som själslig balansering. Skillnaden mellan Taiji och Qigong är att Taiji utförs som en danskoreografi s.k. form, där den ena rörelsen är en förlängning av den andra. Rörelserna i Qigong är enklare att lära sig och man gör istället oftast en och samma rörelse flera gånger.

Qigong - består av två kinesiska tecken. Qi =livsenergi, gong = bemästra en förmåga. Läran om Livsenergi, handlar främst om hälsofrämjande effekter för såväl kropp som själ, för att skapa balans i livet, välbefinnande & och inre stillhet. Qigong är en integration mellan rörelse, djupandning och mental närvaro. Träningen som passar alla åldrar, övar man upp förmågan att slappna av, koordination, balans, andning, kroppshållning och benstyrka, samtidigt få igång Qi flödet, livsenergin, i hela kroppen. Utmärkt komplement till fysisk träning för att få en holistisk träning. Möjlighet att sedan fortsätta i Qigong nivå 1–3.

Målgrupp
Inga förkunskaper krävs. Taiji passar alla, gammal som ung, nybörjare som med mer erfarenhet.

Praktisk information
Välj bekväma kläder som det går lätt att röra sig i. Mjuka inneskor eller barfota går bra.

Uppehåll
Inga uppehåll planerad.

Sten-Åke Wedberg
eder undervisningen i Taiji och Qigong. Han har mångårig erfarenhet av Taiji-träning inom Chen- och Yangstilen samt Qigong. Han har undervisats av såväl svenska som kinesiska lärare och vill delge sina kunskaper för att alla intresserade skall få chans att uppleva och inspireras av Taiji & Qigong, som en källa till livsenergi, välbefinnande och mental balans i livet. Att skapa balans och livsenergi genom Taiji & Qigong utövning har blivit en viktig del av vardagen i Sten-Åkes liv.

Kostnader

1 895 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Taiji (Tai Chi) & Qigong Intensivkurs.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Taiji (Tai Chi) & Qigong Intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner