Visa kurser.se som: Mobil

Taiji (Tai Chi)-Chenstilen, nivå 2-4

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
10 tillfällen
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Taiji (Tai Chi)-Chenstilen, nivå 2-4


Chenstilen är livfull och träning i mjukt självförsvar som utförs i flytande mjuka rörelser, spiralformade och i varierande rytm som ger avspänning som rörelsemeditation.

med rätt struktur och rörelser, kommer vi att få ytterligare inblick i andningens betydelse, energi, Qi samt principerna för Yin och Yang. Qigong och parövningar ingår i träningen. Chenstilen är en livfull och vacker träning i självförsvar som utförs i flytande och mjuka rörelser, som ger ökad sinnesro, koncentration, avspänning – som rörelsemeditation.


Innehåll
Kursen innehåller Yi lu (Chen stilens första form – totalt 83 rörelser) den äldsta taiji-varianten, uppvärmning med Sansigung, vilket är den grundläggande Qigong/Neigong övningsformen för Chen stilen.

I denna kurs börjar vi praktisera hur man bedriver s.k. inre träning, som ger ökad sinnesro och koncentration, kroppsmedvetenhet, avspänning och stadga, samt få igång flödet av Qi. Träningen framöver bygger på att vi succesivt genomför rörelserna från yttre till djupare inre rörelser.

För den intresserade finns tillfälle till push-hands (parövningar) och tillämpning av rörelserna som självförsvar.

Målgrupp
Minst två terminers erfarenhetav Chen Taiji krävs.

Praktisk information
Välj bekväma kläder som det går lätt att röra sig i. Mjuka inneskor eller barfota går bra.

Uppehåll
Inga uppehåll planerad

Sten-Åke Wedberg
Sten-Åke leder undervisningen i Taiji och Qigong. Han har mångårig erfarenhet av Taiji-träning inom Chen- och Yangstilen samt Qigong. Han har undervisats av såväl svenska som kinesiska lärare och vill delge sina kunskaper för att alla intresserade skall få chans att uppleva och inspireras av Taiji & Qigong, som en källa till livsenergi, välbefinnande och mental balans i livet. Att skapa balans och livsenergi genom Taiji & Qigong utövning har blivit en viktig del av vardagen i Sten-Åkes liv.

Kostnader

1 895 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Taiji (Tai Chi)-Chenstilen, nivå 2-4.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Taiji (Tai Chi)-Chenstilen, nivå 2-4!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner