Visa kurser.se som: Mobil

Taiji (Tai Chi) - Chenstilen nivå 1-2

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
10 tillfällen
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Taiji (Tai Chi) - Chenstilen nivå 1-2


Vi repeterar introduktionen och fortsätter successivt att utöva Yilu-83 form, som ger fysisk och psykisk vitalitet. Chen-taiji skänker stor skönhet och hjälper oss dessutom att upptäcka vår inre kraft av Qi. (Livsenergi).

Vi repeterar introduktionen och fortsätter successivt att utöva Yilu-83 form, som ger fysisk och psykisk vitalitet. Chen-taiji skänker stor skönhet och hjälper oss dessutom att upptäcka vår inre kraft av i (Livsenergi) Chen-stilen är livfull och vacker träning i självförsvar som utförs i flytande och mjuka rörelser, som ger ökad sinnesro, koncentration, avspänning – som rörelsemeditation. Förutom att vi fortsätter att lära formen blir rätt struktur och rörelser viktiga faktorer i träningen. Chen-stilen hjälper oss att upptäcka vår inre kraft av livsenergi (Qi).


Innehåll
Kursen innehåller Yi lu (Chen stilens första form), uppvärmning med Sansigung och parövningar. I detta skede lär vi vidare Taiji formen med korrekta grundställningar, olika Taiji harmonier för att utveckla externa strukturen och rörelserna på rätt sätt. Träningen framöver bygger på att vi succesivt genomför rörelserna från det yttre till djupare inre. Vidare övar vi upp förmågan till avspänning, koordination, öka koncentrationsförmågan och samtidigt börja få igång flödet av livsenergi i hela kroppen, principerna för; Yin & Yang, viktiga energicentra, andningsteknik etc.  För den intresserade finns tillfälle till push-hands (parövningar) och tillämpning av rörelserna som självförsvar. 

Målgrupp
En termins förkunskaper eller motsvarande krävs. Taiji passar alla, gammal som ung, nybörjare som med mer erfarenhet. 

Praktisk information
Välj bekväma kläder som det går lätt att röra sig i. Mjuka inneskor eller barfota går bra.

Uppehåll
Inga uppehåll planera

Sten-Åke Wedberg
Sten-Åke leder undervisningen i Taiji och Qigong. Han har mångårig erfarenhet av Taiji-träning inom Chen- och Yangstilen samt Qigong. Han har undervisats av såväl svenska som kinesiska lärare och vill delge sina kunskaper för att alla intresserade skall få chans att uppleva och inspireras av Taiji & Qigong, som en källa till livsenergi, välbefinnande och mental balans i livet. Att skapa balans och livsenergi genom Taiji & Qigong utövning har blivit en viktig del av vardagen i Sten-Åkes liv.

Kostnader

1 895 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Taiji (Tai Chi) - Chenstilen nivå 1-2.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Taiji (Tai Chi) - Chenstilen nivå 1-2!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner