Visa kurser.se som: Mobil

Studioinspelning och mixning - kurs i Eastmanstudion

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Studioinspelning och mixning - kurs i Eastmanstudion


För dig som vill lära dig att spela in och mixa musik med klassisk pop-/rocksättning (trummor, bas, gitarr, klaviatur och sång). Inga förkunskaper krävs.

 

Fokus ligger på: Att spela in och mixa musik med klassisk pop-/rocksättning (trummor, bas, gitarr, klaviatur och sång). Fokus ligger på den tekniska biten men kommer hela tiden tillämpas i ett konstnärligt sammanhang.

 

Mål med kursen: Att få goda grundkunskaper i inspelningsteknik och mixning som ger bra förutsättningar både för egna inspelningar och fortsatt lärande.

 

Kurstillfälle 1: Presentation av kursen, kursens deltagare och kursledare samt en enkel teoretisk genomgång av grundläggande ljudlära och terminologi som kommer användas under kursens gång. Vi kommer även gå genom olika mikrofontyper, riktningskaraktäristiker och stereouppmickning. Kurstillfället avslutas med lite praktiska exempel där vi bland annat spelar in gitarrförstärkare, akustisk gitarr och piano samt kopplar in en elbas via en line-box.

 

Kurstillfälle 2: Huvudfokus under detta kurstillfälle ligger på inspelning av trummor där vi kommer spela in ett uppmickat trumset och gå genom tillvägagångssättet steg för steg. Vi kommer bland annat prata om vad som kan vara bra att tänka på och olika sätt att undvika vanliga misstag.

 

Kurstillfälle 3: Inspelning av band i studion där vi först spelar in grunder live (t ex trummor, bas, gitarr) med alla musiker i samma rum och sedan gör pålägg i form av exempelvis gitarr, klaviatur och sång. Även här går vi genom tillvägagångssätt och vad som kan vara bra att tänka på steg för steg. Lite extra fokus kommer att läggas på sånginspelning.

 

Kurstillfälle 4: Vid detta tillfälle går vi genom det inledande stadiet av mixning, dvs från förberedelser i form av exempelvis exportering och importering av ljudfiler, ordning och reda och upplägg till grovmix. Vi kommer under arbetets gång gå genom dynamiska processorer som t ex kompressor, limiter och gate samt equalizer.

 

Kurstillfälle 5: Här fortsätter vi med mixen vi påbörjade vid fjärde tillfället och fokuserar på att få till en slutmix. Vi går igenom olika effekter som t ex delay och reverb och hur de kan användas för att skapa djup i en mix.

Kursen avslutas sedan med en kort genomgång av vad Mastering innebär samt vad som kan vara bra att tänka på när en mix ska skickas till Mastering.

Kostnader

1 200 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Studioinspelning och mixning - kurs i Eastmanstudion.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Studioinspelning och mixning - kurs i Eastmanstudion!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner