Visa kurser.se som: Mobil

Sociala Media för Vuxna med tid

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
3 tillfällen
1 000 SEK

Kursbeskrivning

Sociala Media för Vuxna med tid

Lär dig att förstå hur sociala kanaler fungerar, hur du som användare kan ta del av information på ett enkelt och effektivt sätt. Vi går igenom Facebook, Instagram, Youtube och Poddar fungerar.

Sociala media kurs för Vuxna med Tid.

En kurs för dig som vill lära dig hur Facebook, instagram, youtube och poddar fungerar.

Vi går igenom grunderna för Facebook, ett socialt nätverk där du kan diskutera allt från politik till plantering. Här finns massvis med grupper inom olika ämnesområden likväl diverse intressanta funktioner som gör det enkelt att hålla kontakten med dina vänner liksom skapa nya.

Den populära appen Instagram är fylld med inspirerande bilder delade av människor från hela världen. Vi lär oss hur man skapar ett konto, hur du enkelt laddar upp och redigerar bilder, vad är en # och vad fyller den för funktion? Detta och mycket mer kommer vi att gå igenom under kursen.

Youtube är en videoplattform fylld av allt från hemmasnickrade videoklipp med instruktioner kring hur du virkar, till nyttig information som gör det enkelt att förstå hur din nyinköpta kamera egentligen fungerar. Företag använder sig i allt större utsträckning av kanalen för att marknadsföra sina produkter men här finns även recensioner av produkter.
Intressanta föreläsningar eller Ted talks som de kallas rörande politik och sociala frågor likväl filosofiska samtal hittar du även här.
Vi lär oss orientera i det massiva utbudet, hur du snabbt kan starta ett eget konto och ladda upp en film, vi tittar på hur man följer specifika kanaler som kan vara extra intressanta. 

Poddar finns idag i stor utsträckning, du kan lyssna var du vill när du vill, vilket såklart är underbart. Men hur hittar man dessa? Och hur laddar man egentligen ner ett avsnitt av en favoritpodd? Detta undersöker vi närmare under kursen.

Inga förkunskaper krävs, du kan ta med din digitala enhet som dator eller padda om du vill. Kursen hålls i en datasal på rygghuset Norrlandsgatan 12N i Stockholm.

Lärare John Landquist

John studerar digital marknadsföring och är därmed en expert när det kommer till sociala kanaler. På ett pedagogiskt sätt kommer han att ge dig all den information du behöver för att du skall känna dig trygg och delaktig i det nya digitala eran.
Om du har en egen dator, platta eller smartphone kan du ta med denna under lektionerna. Givetvis har vi datorer på plats för dig som väljer att lämna din digitala enhet hemma.

 

Kostnader

1 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sociala Media för Vuxna med tid.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sociala Media för Vuxna med tid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner