Rosen Movement

Längd
12 veckor
Pris
1 650 SEK
Längd
12 veckor
Pris
1 650 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Dansa på Söderkupolen i Stockholm i höst! Alla nivåer är välkomna till våra danskurser med lärare i olika stilar.Välkommen till Öppet Hus vecka 35! Då kan du prova alla våra kurser för endast 100 kr/klass.

Rosen Movement

Rörelserna är utarbetade av Marion Rosen och kommer ur hennes arbete som sjukgymnast och hennes djupa kunskap om kroppen.

”Rosen Movement är enkla rörelser som känns lätta att utföra. Efteråt känner man sig avslappnad och mjuk i kroppen, men fylld med energi. Om alla fick göra Rosen Movement så skulle vi sjukgymnaster inte behövas." Manlig sjukgymnast på kurs.

Innehåll

Rosen Movement som görs till musik är vitaliserande och välgörande för kroppen. Övningarna kan vara både uppiggande och roliga samtidigt som de är avslappnande och lugnande. Rörelserna ser till helheten och bidrar till en god hållning. Väldigt bra för både kropp och knopp!

Målgrupp och förkunskaper

Det passar alla åldrar på ett skonsamt och vänligt sätt. Unga friska människor, yrkesdansare och sångare liksom astmatiker, reumatiker och Alzheimersjuka. Varje lektion är fristående, inga förkunskaper behövs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare

Charlotte Fürst är sjukgymnast och Rosenterapeut. Hon har sin bakgrund i klassisk balett, Zena Rommett Floor-Barre®Technique och pilates och har en danspedagogexamen från Danshögskolan (Stockholms Konstnärliga Högskola).

Influenserna från New York där hon verkade som dansare och pedagog i åtta år mellan 1977-1985, är det som mest format hennes undervisning. Där studerade hon för Igor Schwezoff, Maggie Black, Zena Rommett, David Howard, Robert Fitzgerald med flera. I Stockholm har Charlotte undervisat på Operan, Danshögskolan DOCH, Balettakademien, Kulturama, Svenska balettskolan i Piteå, Danslärarutbildningen i Piteå och andra skolor. På Operan har Charlotte även undervisat i Floor-Barre och rehabiliterande balett för skadade dansare.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Rosen Movement och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Manuela
04 jul 2023

"Bra, pass som ökar medveten rörelse och avslappning."

5/5
Jasmine
04 jul 2023

"Bra pass som håller vad det lovar."

5/5
Håkan
04 jul 2023

"Lugn och bra träning"

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights