Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Nyhet! Fåglar - distans

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Distans / Online
2 tillfällen
595 SEK

Kursbeskrivning

Ta steget ut i naturen och och lär dig mer om vårens ankommande fåglar. Förbered dig på bästa sätt genom att delta i vår distanskurs!

Under två kurstillfällen går vi igenom följande moment/innehåll:

Innehållet är en fortsättning på inlärning av arter där vi lär oss 10-15 arter för var och en av följande naturtyper,fågelsjön, vid kust och hav samt under fjällvandringen.

Vi lär oss om utseende men också om själva sången och typiska läten hos några av arterna. Vår kursledare ger också tips på kända lokaler dit fågelskådare reser te x Öland, Stora Karlsö och Kullen. När den bästa tiden är att åka och hur man bäst tar sig dit.

Tills sist kommer kursledaren ta upp något om utrotade och utrotningshotade arter samt orsakerna till detta. I mån av tid berättar kursledaren om fåglar i folktron, historiska fakta och myter!

Du får undervisning av en fågelkunnig, erfaren ledare och möjlighet att diskutera och reflektera tillsammans med övriga deltagare. Allt du behöver är en dator eller ipad med internetuppkoppling.

När du har anmält dig får du mejl med en länk till det digitala klassrummet Microsoft Teams.

Rekommenderad litteratur
Janzoon & Ullström: Om fåglar i Sverige. Förutom litteratur ger vår lärare även tips på digitala fågel-appar. Ett säkert och bra tips är boken Fågelsång: 150 svenska fåglar och deras läten, Max Ström förlag.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nyhet! Fåglar - distans.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Fåglar - distans!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser