Inga recensioner än

Jägarexamen: Jägarskolan teori Ht 2023 Stockholm

Längd
13 tillfällen
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
13 tillfällen
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Jägarskolan är planerad att gå en kväll i veckan och vi har tid att gå igenom hela teoridelen tillsammans. Kursuppehåll Jul-, Nyår och trettonhelgen. Kursen avslutas i februari/mars. 

Våra kursledare, alla medlemmar i Svenska Jägareförbundet och aktiva jägare, har lång erfarenhet av jakt och ger dig de bästa förutsättningarna för att klara jägarexamensproven efter avslutad Jägarskola. Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen och proven avläggs inför en särskild förordnad provledare.

Moment/Innehåll

 • Att bli jägare, jaktetik
 • Viltet, artkännedom och viltvård
 • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
 • Jaktvapnet och säkerhet. Genomgång av vapentyper och säker vapenhantering. Utöver planerade träffar kommer vi eventuellt erbjuda deltagare studiebesök under våren 2022 (Walter Borg Jakt & Fritid).
 • Jakt och olika jaktformer

  Skjutövningar och provavgifter för jägarexamen ingår inte i kursen. Vi förmedlar kontakterna med provbanor i Stockholms län där du kan ägna dig åt övningsskytte med säker vapenhantering och avståndsbedömning. Med andra ord löser du den praktiska skyttedelen på egen hand. Kostnaden för skytte betalas separat vid jaktskyttebanan där övningen sker. Du bokar också själv en för dig lämplig provbana där du vill utföra de praktiska proven för jägarexamen. Se mer information här nedan.

  Kursmaterial
  Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - allt du behöver för att ta jägarexamen, beställer du enkelt via denna länk Kostnad 795 kronor exkl. frakt. Huvudboken innehåller över 1000 bilder och illustrationer vilket ger en inspirerande och lättläst bok. Tillsammans med häftena Lagen, Studiehandledningen samt det kompletterande materialet på webben har det skapats ett överskådligt och komplett paket om vad blivande jägare bör känna till om jakt, etik, djur, ekologi, viltvård, vapen och skytte. I jägarskoleboxen hittar du också ett medlemserbjudande, halva priset på ditt medlemskap första jaktåret.

  Jägarexamens teori-och praktiska prov
  Jägarexamen är fristående från Jägarskolan och sköts av förordnade provledare.

  Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen. Kostnaden för av Naturvårdsverkets beslutade avgifter för proven tillkommer och ingår ej i Jägarskolan. En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov samt tre praktiska prov. Efter avslutad Jägarskola arrangerar Studiefrämjandet ett tillfälle för teoriprov. Provet sker digitalt på en surfplatta eller en Android/Iphone. Du bokar själv de praktiska skjutproven för jägarexamen. Avgift för jägarexamens teoriprov är 500 kronor (fr.o.m. 2020.01.01). För mer information om jägarexamens samtliga prov, kostnader mm. se Svenska Jägareförbundets hemsida. 

  Gå gärna in på vår hemsida för mer information om Jägarskolan. 


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2023

 • Kurs
 • Stockholm

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen: Jägarskolan teori Ht 2023 Stockholm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholm Gotland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights