Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen: Jägarskolan teori distans Stockholm

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Distans
13 tillfällen
3 795 SEK
Kommande starter
Distans
2021-02-08 18:00  
3 795 SEK
2021-02-09 18:00  
3 795 SEK

Kursbeskrivning

Jägarexamen

Välkommen att läsa Jägarskolan teori hos oss på Studiefrämjandet Stockholms län - Svenska Jägareförbundets studieförbund!

Jägarskolan teori- distanskurs. Du får undervisning och möjlighet att diskutera och reflektera tillsammans med övriga deltagare. Allt du behöver är en dator eller iPad med internetuppkoppling. Vi använder oss av webbplattformen Zoom, och kursen sker i realtid. Innan kursstart skickar vi en inbjudan via e-post med inloggningslänk till Zoom.

Jägarskolan teori - distansundervisning anordnas av Studiefrämjandet Stockholms län. Detta är en kurs för dig som bor i Stockholms län.

Denna kurs är planerad att gå en kväll i veckan och vi har tid att gå igenom hela jägarskolans teoridel tillsammans. Våra kursledare, alla medlemmar i Svenska Jägareförbundet och aktiva jägare, har lång erfarenhet av jakt och ger dig de bästa förutsättningarna för att klara jägarexamensproven efter avslutad Jägarskola.
Jägarexamensproven innehåller ett teoretisk prov och tre praktiska prov. Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen och proven avläggs inför en särskild förordnad provledare.

Moment/Innehåll

 • Att bli jägare, jaktetik
 • Viltet, artkännedom och viltvård
 • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
 • Jaktvapnet och säkerhet. Genomgång av vapentyper och säker vapenhantering.  
 • Jakthunden
 • Jakt och olika jaktformer

  Skjutövningar och proven för jägarexamen ingår inte i Jägarskolan. Vi förmedlar övningsskytte med säker vapenhantering och avståndsbedömning. Kostnaden för skytte betalas separat vid jaktskyttebanan där övningen sker.

  Kursmaterial
  Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - allt du behöver för att ta jägarexamen, beställer du enkelt via Svenska Jägareförbundet. Kostnad 795 kronor exkl. frakt. Huvudboken innehåller över 1000 bilder och illustrationer vilket ger en inspirerande och lättläst bok. Tillsammans med häftena Lagen, Studiehandledningen samt det kompletterande materialet på webben har det skapats ett överskådligt och komplett paket om vad blivande jägare bör känna till om jakt, etik, djur, ekologi, viltvård, vapen och skytte. I jägarskoleboxen hittar du också ett medlemserbjudande, halva priset på ditt medlemskap första jaktåret.

  Jägarexamens teori-och praktiska prov
  Jägarexamen är fristående från Jägarskolan och sköts av förordnade provledare.

  Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen. Kostnaden för av Naturvårdsverkets beslutade avgifter för proven tillkommer och ingår ej i Jägarskolan. En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov samt tre praktiska prov. De praktiska skjutproven görs på jaktskyttebana/provbana och bokas av dig direkt hos provledaren. Avgift för jägarexamens teoriprov är 500 kronor (fr.o.m. 2020.01.01). För mer information om jägarexamens samtliga prov, se Svenska Jägareförbundets hemsida.

  När du känner sig redo att skriva jägarexamens teoriprov efter avslutad Jägarskola kontaktar du själv en provledare på en provbana i din närhet. Förteckning över provbanor med kontaktuppgifter finns på Jägareförbundets hemsida. Nämnda provbanor kan oftast erbjuda skytteinstruktörer och nybörjarkurser i vapenhantering och skytte för den som ska göra praktiska jägarexamensprov.

  Vi förmedlar var i Stockholms län det finns prov- och övningsskyttebanor. På provbanorna kan du göra både det teoretiska och de praktiska proven. 

  Bra att veta 
  Begränsat antal deltagare. Alla våra kurser kan man delbetala upp till tre gånger. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Ingen extra kostnad tillkommer.

  Kursledare
  Jägareförbundet Stockholms län


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen: Jägarskolan teori distans Stockholm.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om Jägarexamen: Jägarskolan teori distans Stockholm, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen: Jägarskolan teori distans Stockholm!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser