Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Jägarexamen: Jägarskolan Stockholm

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
14 tillfällen

Kursbeskrivning

Jägarexamen

Välkommen att läsa Jägarskolan hos oss på Studiefrämjandet Stockholms län - Jägareförbundets studieförbund!

Gå in på Studiefrämjandet Stockholms läns hemsida sökord Jägarskolan eller jägarexamen, alternativt gå in på Läs mer och boka länken här ovan under Kursinformation och se hela vårt kursprogram för Jägarskolan hösten 2020. Vi har kurser i Stockholm, Norrtälje och Hallstavik. Se prisuppgifter för respektive kurs. Kom ihåg att avgift för kurslitteratur tillkommer. Se information här nedan. 

Våra kursledare, alla medlemmar i Jägareförbundet och aktiva jägare, har lång erfarenhet av jakt och ger dig de bästa förutsättningarna för att klara jägarexamensproven efter avslutad kurs. Jägarexamensproven innehåller både teoretiska och praktiska prov. Mot slutet av kursen får du en kort presentation av Svenska Jägareförbundet och vad medlemskap i förbundet innebär för dig. Vår utbildning får bra vitsord och ca. 80 procent av våra deltagare klarar jägarexamens teoriprov på första försöket. 

Moment/Innehåll

  • Viltet, artkännedom och viltvård
  • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
  • Jaktvapnet och säker vapenhantering. Studiebesök till vapenbutik ingår i kursen.
  • Att bli jägare, jaktetik
  • Jakt och olika jaktformer

Skjutövningar och provavgifter ingår inte i kursen. Vi förmedlar övningsskytte med säker vapenhantering och avståndsbedömning. Kostnaden för skytte betalas separat vid jaktskyttebanan där övningen sker.

Kursmaterial (ingår ej i kursavgiften)
Svenska Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - allt du behöver för att ta jägarexamen, beställer du enkelt via Svenska Jägareförbundet. Kostnad 795 kronor exkl. frakt. Normal leveranstid 1-4 arbetsdagar. 

Jägarexamens teori och praktiska prov
Se mer information på vår hemsida.

Bra att veta
Alla våra kurser kan man delbetala upp till tre gånger. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Ingen extra kostnad tillkommer.

OBS! Jägarskolan kan komma att ställas om till distanskurs före kursstart. Studiefrämjandet Stockholms län följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar oss till rådande situation. 


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen: Jägarskolan Stockholm.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen: Jägarskolan Stockholm!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser