Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen: Jägarskolan Ekerö

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Ekerö
14 tillfällen
2019-09-25 19:00
3 695 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen att läsa Jägarskolan hos oss på Studiefrämjandet Stockholms län, Jägareförbundets studieförbund.

Denna kurs är planerad att gå en gång i veckan. Under 14 kurstillfällen har vi gott om tid att gå igenom hela jägarskolans teoridel tillsammans. Vi håller till i Tappströmsskolan så att alla har möjlighet att snabbt komma till kursen efter jobbet.

Vår kursledare, medlem i Jägareförbundet och aktiv jägare, har lång erfarenhet av jakt och ger dig de bästa förutsättningarna för att klara jägarexamensproven efter avslutad kurs.

Jägarexamensproven innehåller både teoretiska och praktiska prov. Efter avslutad kurs erbjuder vi i samarbete med Jägareförbundet teoriprovet. Vår utbildning får bra vitsord och ca. 80 procent av våra deltagare klarar tentan på första försöket.

Moment/Innehåll

  • Viltet, artkännedom och viltvård
  • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
  • Jaktvapnet och säkerhet. Vapenvisning ingår.
  • Att bli jägare, jaktetik
  • Jakt och olika jaktformer


Skjutövningar och provavgifter ingår inte i kursen. Vi förmedlar övningsskytte med säker vapenhantering och avståndsbedömning. Kostnaden för skytte betalas separat vid jaktskyttebanan där övningen sker.

Kursmaterial
Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - ett komplett bokpaket, beställer du enkelt via Jägareförbundets hemsida.. Kostnad 745 kronor exkl. frakt. Normal leveranstid 1-4 arbetsdagar. I bokpaketet ingår huvudboken Jägarskolan, Jägarskolan ljudbok, lagen, studiehandledning och DVD säkrare jakt. I Jägarskoleboxen hittar du också ett medlemserbjudande - halva priset på ditt medlemskap första jaktåret.

Prov
Det teoretiska provet arrangerar vi i Tappströmsskolan efter avslutad kurs. Avgiften betalas på plats till provledaren. Kostnad 250 kronor, ingår ej i kursavgiften. De praktiska skjutproven görs på jaktskyttebanan och bokas av dig direkt hos provledaren. Ingår ej i kursavgiften.

Bra att veta
Alla våra kurser kan man delbetala upp till tre gånger. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Ingen extra kostnad tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen: Jägarskolan Ekerö.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen: Jägarskolan Ekerö!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner