Visa kurser.se som: Mobil

I samtidskonstens fotspår- en kurs i måleri och teckning

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
24 tillfällen
6 000 SEK

Kursbeskrivning

I samtidskonstens fotspår- en kurs i måleri och teckning


En ny Konst kurs i måleri och teckning. Vi inspireras av fyra olika samtida konstnärskap, genom dessa lär vi oss inte enbart att teckna/ måla utan även att förstå och analysera vad konstverken vill berätta.

 

I samtidskonstens fotspår- en kurs i måleri och teckning

En ny Konst kurs i måleri och teckning.
Vi inspireras av fyra olika samtida konstnärskap,  genom dessa lär vi oss inte enbart att teckna/ måla utan även att förstå och analysera vad  konstverken vill berätta.
Kursen är utformad för dig som verkligen vill fördjupa dig i den skapande processen och utveckla ett öga för måleriets och teckningens magiska värld.

Utöver praktisk undervisning i måleri och teckning ingår även gruppgenomgångar där vi diskuterar konstverken som deltagarna skapat, samt ett inspirerande besök av en konstutställning.

Om du är intresserad av att söka vidare till konsthögskola är kursen ett utmärkt val, du kommer att kunna få handledning och hjälp med dina arbetsprover. Kursen leds av två fantastiska lärare Henning Trollbäck och Lotta Döbling.

Kursmaterial
Som kursdeltagare tar du med dig eget konstnärligt material

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Bra att veta

Kursen hålls på tisdagar och torsdagar från kl 18.00- 21.00 Lov vecka 44

 Lärare

Henning Trollbäck arbetar som illustratör och grafisk formgivare och håller i konst- och hantverkskurser för vuxna. Henning är utbildad vid Konstfack och har utöver mängder av bildböcker även tecknat bokomslag och frimärken. För att se Hennings arbeten se

Lotta Döbling arbetar som konstnär med inriktning måleri. Lotta är utbildad på Konsthögskolan samt på Birkagårdens Folkhögskola. Parallellt med sin egen konstnärliga verksamhet arbetar hon sedan flera år som pedagog på Kulturskolan med barn och ungdomar i både konst och animerad film. 

Kostnader

6 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om I samtidskonstens fotspår- en kurs i måleri och teckning.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera I samtidskonstens fotspår- en kurs i måleri och teckning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner