Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs i stand-up för kvinnor, icke-binära och HBTQ-personer

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
3 tillfällen
2 900 SEK

Kursbeskrivning

Grundkurs i stand-up för kvinnor, icke-binära och HBTQ-personer


Stand up som underhållningsform har funnits i Sverige sedan slutet av 80-talet. De senaste åren har stand up-scenen växt sig större än någonsin och fler och fler olika humorstilar dyker upp på scenerna i landet.

Branschen är dock fortfarande till stor del mansdominerad och många som varit på stand up-klubbar upplever att det saknas kvinnor och HBTQ-personer på scen. Det vill vi göra något åt. Detta genom att hålla denna kurs där vi riktar oss till just er som kanske har en dröm om att stå på scen, men känt osäkerhet inför att ge er upp på scen. Kursen är även perfekt för dig som inte drömmer om ett liv som komiker, men vill bli bekväm att tala inför andra eller att hitta ditt roliga jag.

I kursen går vi igenom grunderna i stand up och att vara rolig inför publik. I en trygg, avslappnad och tillåtande miljö hjälps vi tillsammans åt att hitta din personliga humorstil. Detta genom att lista ut vad som gör dig och din röst unik. Vi går igenom och bryter ner hur en skriver skämt med uppbyggnad/premiss och slutkläm/punchline. Under kursen blandar vi teori och praktik och du får även lära dig mikrofonteknik, scennärvaro, skriva skämt och du får testa att säga dina skämt inför dina kurskamrater

Målgrupp
Vi riktar oss till alla åldersgrupper, ju mer blandad grupp – desto bättre!

Värt att veta
Efter att kursens sista tillfälle har varit erbjuds du även att stå på scen och köra stand up inför en publik. 

Kursledare

Pernilla Hammargren
– har kört stand up i 12 år och grundade år 2014 stand up-klubben Stand Up Yours med syfte att lyfta fram kvinnor och HBTQ-personer inom humorvärlden. Sedan dess har klubben växt och har en stor skara följare som vet att Stand Up Yours är en klubb att räkna med, speciellt för den publik som vill se komiker som inte sparkar nedåt. Klubben har genom åren besökts av bland annat Gudrun Schyman, Stina Wollter, Nour El Refai och Bianca och Tiffany Kronlöf. Pernilla har åkt land och rike runt med sina soloföreställningar ”Dykes on sparkbikes” och ”Homo Aloneo” och är ett ständigt inslag på pridefestivaler över landet.

Therese Sandin - driver sedan 2017 klubben Stand Up Yours tillsammans med Pernilla. Innan det har Therese drivit stand up-klubbar i Stockholm, Roslagen och Gävle och arrangerat specialkvällar som t.ex Ägg-stock, en humorfestival med endast kvinnor på scen. Therese var förkomiker till Johan Glans på hans senaste turné och är nu ute på turné med sin första soloföreställning ”Tjockis – en superviktig standupshow”. Therese har även synts i SVT:s nyproduktion av Släng dig i brunnen under hösten 2017 och 2018.

 

 

Kostnader

2 900 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs i stand-up för kvinnor, icke-binära och HBTQ-personer.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i stand-up för kvinnor, icke-binära och HBTQ-personer!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner