Visa kurser.se som: Mobil

Just nu har du chans att vinna en skrivarkurs värde 4999 kr! Läs mer om tävlingen här 🌷

Feldenkrais®-Metoden - Fokus Rörligare kropp och sinne 2

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
750 SEK

Kursbeskrivning

Under en Feldenkraislektion blir du mer medveten om hur du sitter, står och går i din vardag och hur det kan hänga ihop med olika typer av värk eller låsningar.

Feldenkrais® är funktionell rörlighetsträning som syftar till att höja individens medvetenhet både kroppsligt och mentalt för att få tillgång till hela den medfödda potentialen.

Kursens tema är ökad rörlighet till kropp och sinne. Vi kommer att mjuka upp leder, stabilisera rygg, spänna av axlar, få bättre balans och fullödig andning.

Varje lektion har ett tema relaterat till en funktion, som t.ex böja sträcka sig, gå, från sittande till stående. Utvalda rörelsesekvenser utövas i lugnt tempo, liggande på rygg, mage eller i sidoläge. 

Deltagaren upplever oftast en omedelbar förbättring i hållning och andning, närvarokänsla och koncentration.

Mål
Du lär dig hur din hållning hänger ihop med värk och låsningar. Genom att hitta skelettets stödjande funktion kan du minska onödig muskelbelastning. Metoden Feldenkrais ger dig ökad rörlighet, starkare hållning och bättre balans.

Information
Bekväma kläder som du trivs i.

Uppehåll
Inga

Bra att veta
Denna kurs sker på distans i zoom.

Ulrika Felländer
Auktoriserad Feldenkraispedagog med privat praktik i Stockhholm. Ulrika har producerat CD, ett stort antal övningar på Soundcloud och flera filmade Feldenkrais-övningar på Youtube.  Hon har också utfört flera uppdrag på företag och institutioner som t ex Ericsson, GIH, Ballettakademien och Stockholms Kungliga Filharmoniker. För närvarande pågår ett samarbete med Studiefrämjandet i Stockholm.

Feldenkrais®pedagog
För att bli auktoriserad Feldenkraispedagog krävs en 4 årig utbildning med examination. Utbildningen i Lewes, södra England fokuserar på kunskap om metodens möjligheter och dess teknik. I minst lika hög grad fokuseras på den egna personliga utvecklingen när det gäller rörlighet och känslighet inför beröring av andra. På så sätt blir utbildningen lika mycket en inre som en yttre resa. Metoden Feldenkrais® ger rörlighet till kropp och till sinne.            

Kommunikolog
Certifierad med Meta-Kompetens i KOMMUNIKOLOGI© - en Tvärvetenskaplig utbildning som ger kompetens i kommunikation och förändringsarbete.

Bones For Life lärare
Bonens for Life utvecklades av Ruthy Alon (1930 – 2020), som arbetade med Moshe Feldenkrais sedan 1960-talet. Hennes lära som utvecklades ur metoden Feldenkrais, fokuserar på skelettets hållbarhet för att undvika benskörhet.
Målet med verksamheten är att visa vägen till personlig utvecklig, på det kroppsliga såväl som på det mentala planet. Välbefinnande och medvetenhet.
 
Medlem I SFAF Svenska Förbundet för Auktoriserade Feldenkraispedagoger

 

 

#distanskurs #distans #distansstockholm #Feldenkrais #friskvard

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Feldenkrais®-Metoden - Fokus Rörligare kropp och sinne 2.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Feldenkrais®-Metoden - Fokus Rörligare kropp och sinne 2!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Feldenkrais®-Metoden - Fokus Rörligare kropp och sinne 2, fyll i följande uppgifter: