Fågelkurser för alla

Studiefrämjandet Stockholm Gotland, i Stockholm (+1 orter)
Pris
1 750 - 1 950 SEK
Pris
1 750 - 1 950 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Välkommen till Fågelkurs Studiefrämjandet Stockholm Gotland!

Vi erbjuder två kurser:

  • Fågelsång för nybörjare, onsdagar 18.00-20-15
    Totalt 4 kurstillfällen inklusive fågelutflykt 
    Start 28 februari. 
    Kursledare: Henrik Waldenström, välkänd ornitolog och naturvårdsexpert. Medlem i Stockholms Ornitologiska Förening. 
    Lokal: Viktor Rydbergs gymnasium, Frejgatan 30 Stockholm. 

    Kurs med utflykt där du lär dig grunden i fåglarnas sång och läten och blir bekant med några av våra vanligaste fåglar. Lär dig hör de låter! Mycket lämplig för dig som är nybörjare. Vi kan tryggt säga att du är i goda händer med vår populäre och erfarne kursledare. Något ur kursinnehållet: Fåglarnas utseende, artbestämning av fåglar, fåglarnas sång och läten, vilka fåglar som hör ihop med de olika fågellätena, om lockläten spelläten hävda revirläten och varningsläten. 

  • Ölands fågelliv och natur (distanskurs), tisdagar 18.00-20.30
    Totalt 3 kurstillfällen i realtid på distans
    Start 19 mars
    : Kursledare: Lars-Erik Larsson, biolog, och fd chef för Biologiska Museet i Stockholm. Leder Studiefrämjandets fågelkurser och har en gedigen kunskap om natur. Mångårig erfarenhet som reseledare för Temaresor till djur och natur.
    Lokal: Distanskurs i Zoom

    Förbered dig på bästa sätt genom att delta i Studiefrämjandets distanskurs om fåglar och speciellt om Ölands mest karakteristiskt fågelarter. Du får även kunskap om Ölands speciella naturtyper och något om dess växtflora. Perfekt kurs för dig som planerar att besöka Öland senare i vår, ön är ett eldorado för alla fågelskådare!
    Något ur kursinnehållet: Vårens ankommande fågelarter, karakteristiska Ölandsarter som skärfläcka, rödspov, kornsparv m fl. Om fåglarnas beteenden, fågelsång och fågelläten. Dessutom får du förstås vetskap om de mest intressanta fågellokalerna på Öland, Ottenby naturreservat är en given lokal för alla fågelskådare!

    För mer detaljerad information om ovannämnda kurser, gå vidare till Studiefrämjandets hemsida!


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare


Henrik Waldenström
, välkänd naturvårdsexpert, ornitolog och medlem i Stockholms Ornitologiska Förening. Mångårig erfarenhet som kurs- och utflyktsledare för Studiefrämjandet inom våra profilområden natur, djur och miljö. Kursledaren har genomgått Studiefrämjandets ledarutbildningsprogram och grundläggande cirkelledarutbildning. Kursledaren inbjuder till diskussion och deltagarna deltar aktivt med frågor och funderingar under kursens gång. 

Lars-Erik Larsson, biolog och fd chef för Biologiska Museet i Stockholm. Mångårig erfarenhet som reseledare för Temaresor till djur och natur. Kursledaren har genomgått Studiefrämjandets ledarutbildningsprogram och grundläggande cirkelledarutbildning. Kursledaren inbjuder till diskussion och deltagarna deltar aktivt med frågor och funderingar under kursens gång. 


Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fågelkurser för alla och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
4/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

4 av 5

5/5
Johanne
04 jul 2023

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

5 av 5

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights