Visa kurser.se som: Mobil

Bli sockersmart och rensa bort onödigt socker i din mat - föreläsning i Finntorp

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
250 SEK

Kursbeskrivning

Bli sockersmart och rensa bort onödigt socker i din mat - föreläsning i Finntorp


Ibland äter vi socker medvetet men oftast finns sockret i matvarorna utan att vi reflekterar över det. Vill du bli veta mer om hur du kan bli sockersmart och sockerbanta din mat så är detta föreläsningen för dig!

Socker finns där man minst anar det. Socker är en tillsats som livsmedelsindustrin gillar att använda. Det är billigt, det gör livsmedel mera hållbara och många gillar den söta smaken. Samtidigt är tillsatt socker en bidragande orsak till den ohälsa som finns globalt. Ibland äter vi socker medvetet, som när vi lägger sockerbitar i kaffet, och ibland dricker vi socker i form av läsk och saft. Men socker finns till allra största delen i väldigt många matvaror som vi äter utan att reflektera speciellt mycket över sockerinnehållet.

Genom att bli en medveten konsument går det att på sikt minska sin sockerkonsumtion och bara använda socker som en avsiktlig men sällsynt krydda. På den här föreläsningen får du veta mer kring dem nya råden från WHO om hur mycket (eller litet) socker vi anses tåla med hälsan i behåll. Detta är en föreläsning med smakprover.

Föreläsare: Maj Östberg Rundquist, Fil kand. i måltidsekologi och Kostrådgivare. Författare till bland annat böckerna Sockerdetektiven och Bli socker smart.

Anmälan till denna föreläsning är bindande.
OBS i lokalerna vistas pälsdjur.

Denna föreläsning sker i samarbete med 4H och Svenska Blå Stjärnan

Varmt välkommen

Kostnader

250 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bli sockersmart och rensa bort onödigt socker i din mat - föreläsning i Finntorp.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bli sockersmart och rensa bort onödigt socker i din mat - föreläsning i Finntorp!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner